Na ovom testu padaju skoro svi parovi: evo šta toksično utiče na vezu i razara ljubav

Izazov koji mnogi parovi ne mogu da pravaziđu - evo šta je toksično po ljubav!

Ljubav podrazumeva otvaranje srca i otkrivanje osećanja na svim nivoima, piše Lovesensa. Ona zahteva saosećanje, praštanje, ali budi i uskraćivanje kontrole i pomisao da smo nezaštićeni i ranjivi u odnosima.

Ako pristupate odnosima ispunjeni strahom od razočaranja ili napuštanja, verovatno ćete konstantno tražiti dokaze partnerove ljubavi. Nepoverenje, strah i konstantna sumnja sprečavaju da ljubav zaista procveta.

Problem nastaje kada umesto ljubavi počnemo da sejemo ljubomoru, mržnju, bes i tugu, odnosno sve ono što je nastalo iz naših strahova.

7 neobičnih znakova da ćete uskoro upoznati ljubav svog života7 neobičnih znakova da ćete uskoro upoznati ljubav svog životaPutokaz Univerzuma otkriva stazu do prave ljubavi! Obratite pažnju na sledeće znakove!

Zbog straha i nesigurnosti možda ćemo napustiti partnera ili ćemo zauvek ugroziti taj odnos. Takođe, ako se bojimo partneru da pokažemo osećanja, može doći do međusobnog zatvaranja i i smanjene razmene nežnosti. Za ljubav je važna transparentnost i konstantno pokazivanje osećanja - na taj način gradite dubok i intiman odnos sa partnerom. Iskrena i otvorena osećanja su jedini put do prave ljubavi.

Strahovi su najgori neprijatelji ljubavi. Kada oseti da ga ljubav obuzima i u potpunosti osvaja, uplašeni ego oseća da gubi moć i tada se plaši - želi da se odvoji od druge strane i pobegne u svoje carstvo sigurnosti. Strah od napuštanja, razočaranja i vezivanja predstavlja veliki TEST u ljubavi koji retko koji parovi uspevaju da prevaziđu.

Ako osetimo sumnju, neisgurnost, nepoverenje, ranjivost i rizik, preplavljuje nas strah i nesvesno želimo da se zaštitimo. Pokušavamo da se zaštitimo odvajajući se od svojih osećanja i emocija.

Jedino rešenje je priznanje sopstvenog straha. Kada biste priznali sebi da se plašite, mogli biste da prihvatite svoje strahove i živite sa njima. Vremenom oni bi nestali, a vaš emotivni odnos ostao bi netaknut.

Da li je vaš partner spreman za ZRELU LJUBAV: ovi znakovi pokazuju da ON želi da vaša veza trajeDa li je vaš partner spreman za ZRELU LJUBAV: ovi znakovi pokazuju da ON želi da vaša veza trajeEvo kojih 7 znakova pokazuju da je partner spreman za zrelu ljubav!

Strah se ne rastvara tako što bežimo od njega, već ga osećamo, prepoznajemo i gledamo u njega.

Suočite se sa svojim strahovima, podelite ih sa partnerom, potražite pomoć stručnjaka...

Ako odnos u kojem ste vredi vaše pažnje, promene i borbe, onda ne dozvolite da ga razni strahovi unište.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.