Mogućnost izbora

Možete da se nervirate i dozvolite da vam kiša pokvari planove ili da se dobro obučete i šljapkate po baricama!

Često kada počnem da filozofiram kako vremenski uslovi nisu baš idealni, setim se jedne priče. Mislim da je vreme da je podelim sa vama.

Bile jedna žaba i jedna baba.

Baba kao baba, samo se nešto žalila, i kad je vruće i kad je hladno i kad sija sunce i kad pada kiša. Sve joj je smetalo i lepo vreme u nevreme i nevreme kad mu vreme nije.

Ako pada kiša, biće blato i neće moći u njivu, ako ne pada kiša biće suša i opet neće moći u njivu jer ništa neće rasti. Babi nikad ugoditi.

A žaba kao žaba, nije se žalila ni na šta. Ona je mirno posmatrala svet svojim velikim očima i veselo kreketala. Ko bi dobro načuljio uši, mogao je da razazna čak i razliku u kreketajima.

Kada je padala kiša, žaba se radovala i kreketala iz sveg glasa, skačući u ritmu krupnih kapi koje su dobovale po bari.

Kada kiša nije padala kreketala je isprekidano u momentima kada je izranjala iz bare da uzme vazduh. Kreket pa pod vodu, pa opet izroni i krekete i onda opet pod vodu. I tako celi dan i noć, praćena ritmom sunca i meseca (što je ta žaba mogla da izdrži pod vodom, ali to je neka druga priča).

Naravoučenje

Možete da se nervirate i dozvolite da vam kiša pokvari planove ili da se dobro obučete i šljapkate po baricama!

Okolnosti su takve kakve jesu, a ono što čini pobednike je njihova veština da date okolnosti maksimalno iskoriste.

Kakve su vaše trenutne okolnosti? Kako možete da ih preokrenete u svoju korist?

Jeste li baba ili vesela žaba?

Stella Karl Ćosić je po obrazovanju ekonomista, sa specijalizacijom za marketing i dugogodišnjim iskustvom u radu s ljudima u brojnim domaćim i regionalnim kompanijama. U Londonu se obučila za Co-Active Couch od strane CTI (Coaches Training Institute) po standardima ICF - Međunarodne Koučing Federacije. Dodatno je završila NLP Practitioner i NLP Master Practitioner, Tran the Trainer obuku, GMP na IEDC Bledskoj školi i Ekonomski fakultet u Beogradu. Pod metaforom "Život je igra", vodi vas u avanturu otkrivanja i istraživanja, s ciljem da svoju pozitivnu energiju i znanja upotrebi za motivaciju i aktivaciju ljudi i podstakne promene. Više informacija možete dobiti mejlom na adresu stella.cosic@motivtim.org.

 

 

 

 

Stella Karl Ćosić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.