Kako funkcioniše moć pozitivnog razmišljanja

Pozitivno razmišljanje zvuči mnogo jednostavnije u teoriji nego u praksi.

Iz nekog razloga, neuspesi nas više pogađaju i duže su prisutni u našim mislima nego uspesi i postignuća. Ponekad, kao da su um i misli zalutali u oblak negativnosti iz kog ne mogu da pronađu put ka svetlosti. Način na koji posmatrate izvesne događaje u velikoj meri određuje stanje vaše psihe i emocija.

Ukoliko je tako, potrebno je da pokušate da promenite perspektivu kako se ne biste zaglavili u jednoobraznom sagledavanju situacija i događaja.

Potrebno je uložiti malo truda i vežbe kako biste svoj način razmišljanja podesili tako da vam olakšava svakodnevni život i daje onaj neophodni tračak svetlosti i nade.

1. Razmišljajte o uspehu i pozitivnim stranama svake situacije, jer negativna uverenja imaju tendenciju da se zadržavaju u vidu negativnih mentalnih obrazaca koji se prenose na sve buduće situacije koje nisu nužno negativne i neće nužno doneti gubitke.

2. Pišite svakog dana po nekoliko minuta o stvarima na kojima ste zahvalni u životu. Takođe, možete pokušati da „vežbate” razgovor i razmišljanje o dobrim stvarima koje vas okružuju.

Lujza Hej: 10 načina da iskreno zavolite sebe i promenite život na boljeLujza Hej: 10 načina da iskreno zavolite sebe i promenite život na boljeDeset načina da zavolite sebe - Lujza Hej!

Umesto da sa bliskim ljudima pričate o tome kako vam je loše na poslu, kako je šef
nekorektan, kako vas je prijatelj razočarao, okrenite stranu i što više razgovarajte o lepim i pozitivnim stvarima kojih ste svesni. Samo se zapitajte,"Šta se danas dobro desilo?"

3. Osvestite se u vezi sa tim kakvu energiju nosite i kako će ona uticati na ljude iz vašeg okruženja. Jedan ružan ili zlonameran komentar može da upropasti dan i da stvori lošu lančanu reakciju među ljudima. U takvim trenucima setite se da oprostite, da se osmehnete, da pokažete ljudskost i time razbijete negativan sled razmišljanja, reakcija i događaja.

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.