Kako da pozitivno razmišljate: 3 načina da uvežbate svoj mozak

Pozitivno razmišljanje je pola zdravlja, a pomoći će vam i u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Pozitivno razmišljanje zvuči mnogo jednostavnije u teoriji nego u praksi. Iz nekog razloga, neuspesi nas više pogađaju i duže su prisutni u našim mislima nego uspesi i postignuća. Ponekad, kao da su um i misli zalutali u oblak negativnosti iz kog ne mogu da pronađu put ka svetlosti. Način na koji posmatrate izvesne događaje u velikoj meri određuje stanje vaše psihe i emocija. Ukoliko je tako, potrebno je da pokušate da promenite perspektivu kako se ne biste zaglavili u jednoobraznom sagledavanju situacija i događaja. Potrebno je uložiti malo truda i vežbe kako biste svoj način razmišljanja podesili tako da vam olakšava svakodnevni život i daje onaj neophodni tračak svetlosti i nade.

1. Razmišljajte o uspehu i pozitivnim stranama svake situacije jer negativna uverenja imaju tendenciju da se zadržavaju u vidu negativnih mentalnih obrazaca koji se prenose na sve buduće situacije koje nisu nužno negativne i neće nužno doneti gubitke.

2. Pišite svakog dana po nekoliko minuta o stvarima na kojima ste zahvalni u životu. Takođe, možete pokušati da „vežbate” razgovor i razmišljanje o dobrim stvarima koje vas okružuju. Umesto da sa bliskim ljudima pričate o tome kako vam je loše na poslu, kako je šef nekorektan, kako vas je prijatelj razočarao, okrenite stranu i što više razgovarajte o lepim i pozitivnim stvarima kojih ste svesni. Samo se zapitajte: „Šta se danas dobro desilo?”.

3. Postanite svesni u vezi sa tim kakvu energiju nosite sa sobom i kako će ona uticati na ljude iz vašeg okruženja. Jedan ružan ili zlonameran komentar može da upropasti dan i da stvori lošu lančanu reakciju među ljudima. U takvim trenucima setite se da oprostite, da se osmehnete, da pokažete ljudskost i time razbijete negativan sled razmišljanja, reakcija i događaja.

Izvor: Sensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

13/06/2020 Sandra Pusica
Pozdrav svim gradanima Hrvatske i šire. Moje ime je gospoda Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljiva svjedocanstva o tome kako sam dobila zajam od 150,000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospoda Dora Wealth da ona daje zajam s kamatnom stopom od 2% ona daje sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugorocnih zajmova,poslovni zajam i kratkorocni zajam itd. Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma, sigurno se možete obratiti njime izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com Hvala vam na vašem vremenu dok citate.