Kako da poboljšate život i komunikaciju: 5 mejlova koje treba da pošaljete svake nedelje

Imate e-mail. Iskoristite ga, ali ne samo za poslovnu komunikaciju, zabavu ili možda kupovinu. Komunikacija elektronskom poštom već neko vreme zaokuplja psihologe i savetnike. Sasvim očekivano - ovo je komunikacija koja nam je svima ušla pod kožu, pa je treba iskoristiti za bolji život. Zašto da ne?

Mnogo je istraživanja izvedeno sa ovom temom i u praksi je pokazano da samo pet poslatih e-mail poruka na određene adrese život mogu učiniti boljim. Nije pretpostavka, već stanje na terenu.

Prvi e-mail pošaljite ujutru, svako jutro. Namenite ga bliskom prijatelju, rođaku, kolegi, saradniku i zahvalite se. Za bilo šta. Zvuči blesavo, ali verujte da ćete dobiti neočekivani odgovor koji će vas usrećiti. Profesor sa Harvarda Shawn Achor tvrdi da ovakav jutarnji e-mail cementira prijateljstva.

Kako zakon privlačenja deluje na društvenim mrežama: 7 saveta za što manje negativnosti i agresije na Fejsbuku i Tviteru...

Drugi neka bude poslovni. Tačnije, na kraju sedmice pošaljite nadređenom e-mail sa rezimeom vašeg rada prethodnih sedam dana - šta ste sve uradili i postigli. Biće vam neizmerno zahvalan na ovakvom pregledu jer neće imati razloga za pretpostavke i brigu i vremenom će se oslanjati na ovakve izveštaje. I vaši šefovi mnogo rade, imaju svog posla i nije im glavno da vode računa o tome šta VI radite.

Treći obavezno pošaljite na adresu osobe koja vas inspiriše, od koje želite da učite, koja je vaš mentor. To ne mora da bude osoba iz posla.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.