Kako da očistite dušu od negativnih emocija: najbolja tehnika za detoksikaciju misli

Havajska tehnika čišćenja uma od programa i misli koje nam ne služe. Kada god se nađete u raspoloženju koje vam ne prija ponavljajte...

Ukoliko ste odlučili da uradite detoksikaciju tela i pripremite imunitet za zimu, morate znati šta to podrazumeva. Evo kako da očistite i svoje unutrašnje biće odnosno um.

Hoponopono tehnika se zasniva na čišćenju uma od negativnih misli. Na ovaj način seoslobađamo od stresa i pripremamo se za pozitivne promene koje će uslediti zahvaljujući ovoj tehnici.

Kako promeniti život na bolje za samo 7 dana: mentalna dijeta pomaže da postanete srećni, zadovoljni i uspešniKako promeniti život na bolje za samo 7 dana: mentalna dijeta pomaže da postanete srećni, zadovoljni i uspešniAko izdržite punih 7 dana, možete drastično unaprediti kvalitet života!

Evo kako se izvodi:

Svakoga dana kada osetite napetost ili bilo koje negativno osećanje. Ponavljajte naglas rečenicu: 

"Žao mi je. Oprosti, molim te. Hvala ti. Volim te".

To je Havajska tehnika čišćenja uma od programa i misli koje nam ne služe. Kada god se nađete u raspoloženju koje vam ne služi ponavljajte:

Žao mi je!

To znači da preuzimate odgovornost za misli i emocije koje osećate.

Oprosti, molim te!

Oprostite sebi zbog toga ili oprostite osobi zbog koje se loše osećate. Otpustite sva ona osećanja koja vas ne vode tamo gde želite biti. Ono što vi želite je život u miru, slobodi i ispunjenost ljubavlju prema sebi i drugima. Otpustite sve što nije ljubav.

Hvala ti!

Ovo je veoma moćna afirmacija i ukoliko je budete izgovarali svakoga dana, uvidećete koliko je dobrih stvari u vašem životu na kojima možete zahvaliti, to su one koje podrazumevate. Ipak, znajte ništa se ne podrazumeva. Kada ste zahvalni iz dana u dan ste mirniji, a razlozi da to budete se uvećavaju.

Da li u svom okruženju imate energetskog vampira: 6 vrsta kradljivaca energije od kojih morate da se zaštititeDa li u svom okruženju imate energetskog vampira: 6 vrsta kradljivaca energije od kojih morate da se zaštititeEnergetski vampiri su osobe koje još nisu razvile kapacitet za razrešavanje svojih problema. Oni crpe energiju drugih jer u…

Volim te!

Koliko to često izgovarate i da li uopšte izgovarate?

Kažite svakoga dana "Volim te". Volite najpre sebe da bi zavoleli i shvatili druge, ono što govore i rade. Iza svake kritike, osude, ljubomore, stoji srce puno očaja i željno ljubavi. Zato ne doživljavajte ništa lično, već se zapitajte zašto je ta osoba takva. Ukoliko možete pomozite, ukoliko ne možete produžite svojim putem.

Volite dan u koji ste stupili zdravi, ustali na obe noge, pogledali i ugledali sunce koje se rađa. Volite svoje rituale, miris prve kafe… Volite sunce što vas greje, vazduh što hrani svaku vašu ćeliju.

Sledeći put kada vas koleginica ili dete dovede do besa izgovorite: Volim te!

Priča o neverovatnom izlečenju

Doktor Hu Len je izlečio teške bolesnike služeći se ovom tehnikom. On je tri godine radio u državnoj bolnici na Havajima, na odeljenju za psihijatrijski obolele kriminalace. Tu su bili smešteni počinioci najtežih krivičnih dela- ubistava i silovanja.

Psiholozi su posle mesec dana rada napuštali bolnicu, a većina osoblja je bila na čestim bolovanjima, da bi na kraju i sami otišli.

Zaposleni na odeljenju strahovali su od napada pacijenata. Stanje na odeljenju bilo je u najmanju ruku zabrinjavajuće. Posle samo nekoliko meseci od dolaska dr Lena u bolnicu, najtežim pacijentima koji su bili u lancima, dozvoljeno je da slobodno hodaju, a drugima, koji su bili pod teškim sedativima, smanjena je doza lekova. Neki od pacijenata za koje se mislilo da nikada neće biti pušteni bili su oslobođeni! Pored toga i osoblje je počelo da uživa u radu na odeljenju, tako da su se odsustva i bolovanja smanjila. Nakon nešto više od tri godine, ovo odeljenje je zatvoreno!

Izvor: Stil/Srbija danas

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.