Kada ne vidite izlaz iz problema, nasmejte se: ova čudesna tehnika donosi najbolja rešenja

Postoji jedna čarobna tehnika koja će vam pomoći da se izborite u svakoj negativnoj situaciji i sa svakim problemom!

U periodima velikih previranja ili teškoća uvek je bolje nastaviti sa aktivnostima, usmeravajući svoj gnev i energiju ka nečem pozitivnom. " (Li Jakoka)

Ako se fokusirate na pozitivne stvari, i život će vam biti takav. Kada situacija izmakne kontroli i ne vidite nikakvo rešenje problema, samo strpljenje i optimizam mogu pomoći da izađete iz negativne situacije bez posledica, piše Lovesensa.

Kada se tokom suočavanja sa problemom fokusirate samo na negativne stvari, to donosi strašan emotivni disbalans, izaziva još veći stres, anksioznost i gnev.

Meditacija unutrašnjeg osmeha: jednostavan način da vam se celo biće smeje (savet indijskog mistika)Meditacija unutrašnjeg osmeha: jednostavan način da vam se celo biće smeje (savet indijskog mistika)Ova jednostavna meditacija koju preporučuje indijski mistik Osho pogodna je za svaki dan, a pomoći će vam da se celim bićem…

Sigurno vam se dogodilo da se nekad posvađate sa voljenom osobom, da jedno drugom izgovorite negativne stvari i vođeni impulsivnošću ne možete da kontrolišete svoje reči i izlive besa. Često ponavljanje ovakvih situacija može vaš odnos pretvoriti u toksičan i neizdrživ, što nagoveštava KRAJ.

Postoji jedna čarobna tehnika koja će vam pomoći da se izborite u svakoj negativnoj situaciji i sa svakim problemom, a to je OSMEH.

Možda zvuči neverovatnoo i smešno, ali još davno Šekspir je rekao - "Sa osmehom je lakše postići ono što želite nego sa mačem."

Miran dijalog, osmeh i opušteno ponašanje kao odgovor na agresiju, sigurno će pomoći u svakoj situaciji i izazvaće drugačiji efekat kod druge strane nego da ste započeli raspravu.

Ako nešto želite da postignete, nasmejte se.

Osmeh je lek, a ljutnja je otrov. Ljutnja predstavlja put koji nas nigde ne vodi. Ona sprečava da u datom trenutku razumemo sebe i druge i čini da naš ego postane veliki - toliko veliki da u jednom trenutku počinje da "proždire" svu našu pozitivnu energiju.

Šta našoj duši donosi osmeh, a šta zagrljaj: mali koraci za srećan i ispunjen životŠta našoj duši donosi osmeh, a šta zagrljaj: mali koraci za srećan i ispunjen životNije teško prepoznati iskreni osmeh koji je odraz nas samih i našeg spokoja.

"Uporno mrzeti znači držati vreli ugalj u rukama sa namerom da nekoga pogodiš, a ti si taj koji biva opečen." (Buda)

Bes i ljutnja zamagljuju naš um, veličaju ego i čine da mislimo kako su naše greške nemoguće. Ali borba ispunjena negativnim emocijama ne može vam doneti pobedu ni na jendom životnom polju.

Sa druge strane, oni koji znaju da se nasmeju i budu ljubazni u teškim situacijam i konfliktima, imaju značajnu prednost u odnosu na one koji su ljuti.

Sposobnost da se nasmejete i kontrolišete impulse u svakoj suituaciji magičan je alat za rešenje svakog problema. Probajte!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.