Kada doživite ovakvu LJUBAV, vaš život će postati bolji od bajke: 2 stvari su ključne za pronalazak prave ljubavi

Dve stvari su ključne za pronalazak prave ljubavi! Kada ovakvu ljubav doživite, znaćete da je to ono što ste čitavog života tražili...

Od detinjstva maštamo o ljubavnoj priči iz bajke, princu koji ispunjava svaku našu želju i životu ispunjenom apsolutnom ljubavnom harmonijom, piše Lovesensa.

Ali da li je čuveno "živeli su srećno do kraja života" zaista ljubavna priča kojoj treba da težimo?

Prava sreća ne dolazi iz ljubavnih scena koje smo iscenirali u svojoj glavi. Prava sreća u ljubavi odlikuje se u svesnom odnosu i emotivnoj zrelosti. U ovakvom odnosu retko kada ćete pronaći princa, magično ogledalo ili staklenu ciplu ispred palate, ali ćete pronaći ono najvažnije - PRAVU LJUBAV.

Ljubav u zrelim godinama: psiholog otkriva sve tajne zaljubljivanja posle 40. godine životaLjubav u zrelim godinama: psiholog otkriva sve tajne zaljubljivanja posle 40. godine životaNeki stručnjaci tvrde da najlepše volimo u četvrtoj deceniji života, pa na dalje. Tada smo već prerasli komplekse iz mladosti,…

Iako je mašta divna stvar koja nas nadahnjuje i u prirodi je svake osobe, naročito emotivca i romantičara, stručnjaci ističu da nije zdravo često maštati o "perfektnoj" osobi. Problem nastaje kada se najbolja osoba za vas pretvori u savršenu osobu koju nikako ne možete da pronađete. idealizovanje željenog partnera i prevelika očekivanja mogu vas udaljiti od ljubavi i učiniti da propustite prave prilike.

Ne trazmišljajte kako će vam neko doneti ljubav - bolje pronađite iskrnu ljubav unutar sebe.

Najbolji romantični odnos treba da se gradi namenski, sa pojačanom svesti, svrhom i kroz emocionalnu zrelost.

Dakle, dve stvari su ključne za ostvarenje prave ljubavi - pojačana svest i emociponalna zrelost.

Svesna ljubav podrazumeva:

Parovi koji neguju svesnu ljubav ne posmatraju jedno drugo kao srodne duše. Srodne duše predstavljaju našu dopunu, a osobe koje su u svesnoj ljubavi već su kompletne ličnosti koje se ne plaše neizvesnosti već hrabro ostaju na svom zajedničkom putu.

Osobe koje su u "nesvesnoj" ljubavnoj vezi uglavnom nemaju dovoljno razvijenu emocionalnu zrelost. Oni tragaju za partnerom koji će ispuniti njihove emotivne potrebe i pomoći im da pronađu balans. Radije će birati toksičan odnos nego samoću.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.