Kada će vam se dogoditi prava ljubav: ovu grešku više ne smete da ponavljate

Da li ste stvorili blokadu koja sprečava da doživite pravu ljubav? Vreme je da se napokon dogode neki magični susreti...

Neobični susreti, gde se pritom zaljubljujemo, događaju se jako retko, dok su razmaci očekivanja ogromni. Iščekivanje tih događaja predugo traju. Kada se dogode osetimo ono nedodirljivo.

Obično ljubav doživljavamo kao nešto što moramo dobiti, što dolazi s neba i kada se dogodi zaljubljenost, mi stvaramo sliku u kojoj ljubav zavisi o nečemu spolja. Kaže se, ako nešto grčevito želiš, obično stvaraš blokadu i upravo kočiš da ti neko uđe u život, ali nekako smo svesni da se te situacije zaista događaju retko bez obzira šta mislili.

Neobični susreti, gde se pritom zaljubljujemo, događaju se jako retko, dok su razmaci očekivanja ogromni. Iščekivanje tih događaja predugo traju. Kada se dogode osetimo ono nedodirljivo, poput onoga što G. G. Marquez kaže: “Volim te, ne zbog onoga što si ti, već zbog onoga sto sam ja, kad sam s tobom.” Tada smo toliko opčinjeni da smo uvjereni poput Malog princa: “I uvek ću te voleti, reče Mali princ. Ne, reče ruža. Jednog dana ću uvenuti i onda će mi se prestati diviti. Baš čudno, reče Mali princ, da si moja ruža ja bih te voleo i tada.”

Odgovorite iskreno: 25 pitanja otkrivaju u kakvom je stanju vaša ljubavna veza ili brakOdgovorite iskreno: 25 pitanja otkrivaju u kakvom je stanju vaša ljubavna veza ili brak25 pitanja otkrivaju da li vaša romantična veza/brak ima budućnost!

Ipak, neobični susreti zaljubljenosti moraju ostati nedodirljivi i sprečeni nekom mističnom rukom jer ako bismo krenuli za neobičnim osećajem, ego bi nestao, a on ne može voleti, zato mora postojati spoljna ruka kako bi ego preživio. Ipak, ako se nakon neobičnog susreta čovek okrene istraživanju te čudnovate i retke pojave na Zemlji, ima šansu otkriti individualnost. Kako kaže Tagore: “Velika srca vole, mala traže da budu voljena.”

Ljubav ne nastaje na Wall Streetu i ona nije vezana samo za partnerske odnose. Pronaći ćete je u umetnosti, muzici, prirodi, ali i na najružnijim i najopasnijim mestima. Nju nećete pronaći u obrazovanju i kako kaže Tommaseo: “Učite, učite, učite i bićete prosečni. Ljubite, ljubite, ljubite i bićete veliki.” Naći ćete je kroz unutrašnji razvoj ličnosti. Mnogi su religiozni, ali na prste jedne ruke ćete pronaći one koji su u religiji pronašli ljubav.

Razum će reći da je dva plus dva četiri, ali za ljubav je rezultat pet, ili kako kaže Pablo Neruda: “Meni je potrebno more jer me ono uči.” Čovek kada počinje tražiti sebe oseća da traga za nečim većim, u negativnom obliku mnogi kroz razne opijate traže taj osjećaj i na par trenutaka osećaja to nešto veće, ali osećaji nisu spremni telo usmeriti prema delovanju.

Koji sastojak će izgraditi ljubav? Samoća koju je potrebno savladati i kroz nju rasti kako bi drugome mogli dati iskrenost, a ne zavisnost. Većina se u odnosima hrani zavisnošću ili strahom da će biti napušteni. Neobični susret jeste prvi susret prepoznavanja misterija života, udar je snažan, zavede, ali i ideologije i konvencije odvedu ljude daleko od ovog osjećaja.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.