Da li u svemu želite da budete savršeni: evo kako se osloboditi pritiska zbog visokih očekivanja

Saznajte zašto je važno promeniti tačku gledišta u odnosu na svoja očekivanja.

Potreba za savršenstvom je često posledica želje da budemo najbolji i da se pokažemo/ dokažemo sebi, našim roditeljima, deci, partnerima, šefovima … To je program koji uglavnom nosimo iz detinjstva – kada smo možda bili najbolji u razredu, ili osvajali prva mesta na takmičenjima, kada su nas hvalili i mazili zbog toga… U prirodi svakog od nas je da želi da bude priznat od okruženja.

4 načina da izbegnete osećaj praznine i besmisla: otkrijte šta podrazumeva pojam sreće4 načina da izbegnete osećaj praznine i besmisla: otkrijte šta podrazumeva pojam srećeBiti srećan može da znači mnogo toga, ipak, postoji četiri ključa za pronalaženje smisla i sreće u savremenom svetu.

Iz želje da u svemu budemo savršene postajemo nezadovoljne, često malodušne, neispunjena, ponekad nesrećne ili napete. Mislimo da nam stvari ne idu od ruke, jer nisu izvedene tako savršeno, kako mi mislimo da treba. Ali, to je samo naša tačka gledišta, to je samo naše viđenje stvari. To je samo ograničenje koje smo sebi nametnule.

Težnja ka savršenstvu nije loša namera sama po sebi, naprotiv, prirodno je da želimo da u našim životima sve bude bolje i bolje, ali kada nam savršenstvo postane cilj, tada postanemo opsesivni, i sebe okrivljujemo “da smo samo još malo bolje to uradili” onda je to veoma opterećujuće.

Ove 3 reči treba da izgovorite kada ste nezadovoljni: moćna vežba koja pomaže u trenucima očajaOve 3 reči treba da izgovorite kada ste nezadovoljni: moćna vežba koja pomaže u trenucima očaja3 reči koje pmažu da se lakše suočimo sa problemima i pružaju utehu u trenucima patnje...

Sedite sada i razmislite o svojoj tački gledišta koja se odnosi na perfekcionizam.

1. Da li radite stvari iz lakoće, ili ste robovi ograničavajućih misli?

2. U čemu što radite ste radosni, laki i kreativni ?

3. U čemu ste teški i zatvoreni ?

Tehnikom Access Bars takođe možemo otpustiti sva stara i duboka uverenja, lakše nego što možemo i da zamislimo. Menjamo tačku gledišta i uverenja koja nas ograničavaju i sputavaju u životu.

Tako se otvaramo za nove mogućnosti i mesta i naš život postaje riznica divnih izbora.

Izvor: Sensa

Jelena Milanović, Access Bars & Body Process Facilitator, Coach, NLP Master

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.