Čudesna draž neizvesnosti

Naš kapacitet za neizvesnost znači oslobadjanje sve energije koja je nekada bila vezana za stresne i neizvesne situacije.

"Misterija i neizvesnost su energije života. Ne dozvolite da vas nepotrebno uplaše, jer one drže dosadu na odstojanju i bude kreativnost" - R. I. Fitzhenry

lidija_markovic_rosatti

Moje iskustvo pokazuje da svi uživamo u sistemu u kome vlada izvesnost, u kome plivamo u domenu poznatog, oslobođeni bilo kakvih talasanja. Međutim, veoma često u životu susrećemo se sa situacijama u kojima moramo da surfujemo na talasima neizvesnosti i nepredvidljivosti.

Kroz istoriju, veliki umovi poput Vinikota i Kitsa, pisali su o važnosti posedovanja kapaciteta za neizvesnost. Neizvesnost je stanje u kome smo svi bili i opet ćemo biti, a čije su glavne odlike briga i stres. Ponekada ovo stanje može potrajati prilično dugo i zato je od presudnog značaja razvijanje snažne psihologije i sistema za održavanje iste.

U cilju razvijanja sopstvene sposobnosti da se nosimo sa neizvesnošću, moramo neprestano nastojati da se razvijamo da bi i naši energetski potencijali rasli, tako da - kada se i desi nešto neplanirano - anksioznost bude znatno umanjena.

Za početak, kreiranje kapaciteta za neizvesnost iziskuje strogu disciplinovanost i posvećenost s naše strane. Međutim, vremenom, kako postanemo svesni naših stanja u situacijama koje su nepoznate i neizvesne, mi učimo da funkcionišemo u njima, bez zrnca brižnosti i stresa. Osposobljavamo se da dočekujemo te iste situacije sa dobrodošlicom i da ih cenimo, jer učimo mnogo iz njih.

Čak i kada nema "kriznih situacija" kao takvih, naš oformljen kapacitet za neizvesnost služi kao preventivna mera. Postaje neka vrsta spontanog filtera kroz koji se oslobadjaju ranije frustracije, ograničena verovanja i otpori.

Naš kapacitet za neizvesnost znači oslobadjanje sve energije koja je nekada bila vezana za stresne i neizvesne situacije. Jednom kad je ta energija oslobođena, stvara se prostor za radost življenja, za kreativnost, za fleksibilnost. I zato je veoma važno imati razvijen i duboko ukorenjen kapacitet za neizvesnost.

Imajući ovo u vidu, želim vam nedelju punu divnih neizvesnosti, a ako stignete zabavite se tekstom u prilogu koji izlazi iz šablona izvesnog i očekivanog:).

Ov1 2or3k1 sl3ži d1 dok1že k1ko s3 n1ši 36ovi s2osobni z1 7enij1lne s5v1ri! N1 2oče5k3 je bilo 5eško 1li s1d1, 3 ovo6 red3 v1š 36 či51 ovo 135o615ski bez r1z6išlj1nj1, b3di5e 2onosni! S16o neki lj3di 6o73 d1 či51j3 ovo!

Lidija Marković Rosatti je N.L.P. master, master neurostrategija i hipnoterapije. Živi u Londonu dvadeset godina a kao jedan od svojih zadataka izabrala je da pomogne da njen rodni grad, Niš, postane bar malo grad srećnijih ljudi. Osnivač je Mind Body Spirit centra u kome se održavaju seminari i radionice za osobe koji odluče da uzmu svoj život u svoje ruke.

 

 

Lidija Marković Rosatti

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.