3 BUDISTIČKE LEKCIJE KOJE MOŽETE NAUČITI OD SVOJE MAČKE: Privlače sreću i menjaju život na bolje

Evo koje 3 budističke lekcije možete naučiti od svoje mačke! Menjaju život na bolje i donose sreću u trenutku...

Kao i ljudi, mačke imaju svoju narav, autentičnu prirodu i karakter. Iakao je njihova priroda često nepredvidiva, istina je da od svake mačk možemo naučiti važnu lekciju.

Neke od njihovih osobina sa sigurnošću možemo nazvati divnim primerima budizma u praksi.

Pročitajte još:

Kako mačka pokazuje da je u domu prisutna negativna energija: one mogu da vide i očiste našu auru

Koje tegobe leči MAČKA predenjem: ova životnija ima isceljujuću moć i možemo od nje puno naučiti

Šta sve leči mačka predenjem

Evo koje 3 budističke lekcije možete naučiti od svoje mačke:

1. Neaktivnost.

"Radost nečinjenja podrazumeva da sadašnjost u svom savršenstvu ne treba dopunjavati nikakvim događajima." - učitelj meditacije i pisac Džon Kabat Zin

Ako ste videli istinski opuštenu mačku, svedoci ste najupečatljivijeg primera nečinjenja. Mačke su u stanju da zaborave na sve na svetu i uživaju u ležeći na tepihu, kauču ili na sunčevevoj svetlosti. Ljudi često nisu u stanju da dožive ovaj vid opuštenosti.

Raditi manje nego što je potrebno nije u suprotnosti sa današnjom kulturom življenja koja ima za cilj povećanje konkurencije i proizvodnje.

Paradoks nečinjenja je u tome što on zapravo može doprineti efikasnom izvršenju zadataka. Dakle, opuštanje i nečinjenje je ponekad neophodno kako biste imali volju i hrabrost da iskoristite sve svoje sposobnosti.

2. Ljubav prema sebi

"Buda je rekao da u čitavom Univerzumu možete tražiti osobu koja zaslužuje ljubav i brigu više od vas, ali je nikada nećete naći. Vi sami, kao niko na ovom svetu, zaslužujete svoju ljubav i brigu" - budistička učiteljica meditacije i pisac Šeron Zalzberg

Ne treba da učite mačku kako da voli sebe. Sveobuhvatna ljubav mačaka prema sebi je urođena. Kao kod malog deteta, mačići kod mačke vole sve što je lepo i prijatno, i zato neumorno nastoje da ponove ta osećanja. Kod mnogih životinja ova osobina se zadržava tokom života. Ližu se, protežu se i jasno pokazuju svoje potrebe ljudima.

Nikada ne imitiraju naklonost. Ponašanje mačke koja zahteva pažnju i ljubav je uzoran model kako da tražite ono što vam treba.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.