Buda - 4 prijatelja koja treba imati u svom životu: ove osobe treba zauvek da čuvate kraj sebe

Buda - 4 tipa prijatelja koji zaslužuju da budu u vašem životu!

"Neiskrenog i zlog prijatelja se treba bojati više od divlje zveri; divlja zver će možda raniti vaše telo, ali zao prijatelj će raniti vaš um." – Buda

Drugarstva gradimo još od malih nogu i u naš život godinama ulaze i izlaze neki dragi i manje dragi ljudi, a malo od njih se zaista može nazvati pravim prijateljima, piše Lovesensa.

Poznata je izreka da u zrelim godinama prave prijatelje možete nabrojati samo na prste jedne ruke, a evo kako je Buda razmišljao o prijateljstvu.

Buda - Ne upiri prstom u druge ljude: priča koja će vam se večno urezati u dušuBuda - Ne upiri prstom u druge ljude: priča koja će vam se večno urezati u dušuGreh je upirati prstom na druge dok se brdo zla nalazi u vama.

Prema Budi, u životu treba da imamo četiri ovakva prijatelja, a od svakog možemo naučiti važnu životnu lekciju, samo treba malo više da se fokusiramo na signale života.

1. Pomoćnik - ovo je prijatelj koji će biti uz vas kada vam je potreban. On daje sve ne očekujući ništa zauzvrat i pomaže da pronađemo pravi put kada smo izgubljeni u lavirintu života.

2. Trajni prijatelj - ovo je prijatelj kojem govorite najveće tajne, jedna od retkih osoba kojoj uvek možete potpuno otvoriti dušu. To je osoba koja vas nikada neće napustiti u nevolji i spremna je za vas da preduzme rizik.

Budina poruka za ljude koji imaju probleme: kako da odvežete čvorove negativnih osećanjaBudina poruka za ljude koji imaju probleme: kako da odvežete čvorove negativnih osećanjaBudina poučna priča otkriva kako da se suočimo sa brigama i negativnim emocijama, otpustimo ih i živimo srećno i slobodno!

3. Mentor - ovaj prijatelj je vaš zaštitnik, on će vam uvek ukazati na greške i sprečiće vas da napravite pogrešne životne izbore. On će vas podsetiti koliko ste zapravo jaki i pomoći će da se vratite svojoj pravoj prirodi.

4. Saosećajan prijatelj - on je spreman sa vama da pati u teškim trenucima i da se smeje u onim najradosnijim. Vaša osećanja su i njegova osećanja, jer vi ste blizanačke srodne duše. Ovakav prijatelj nikada vam neće okrenuti leđa.

Izvor: Lovesensa

T.A.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.