Ako ste napeti zbog problema, ovo treba da znate: evo šta je provereno najvažnija stvar u životu

Svakodnevno smo izloženi različitim stresnim situacijama, ali često zaboravimo šta je to najvažnije u životu svakog od nas!

Što je u ovom trenutku najvažnije u vašem životu?

Odgovor na ovo pitanje daje Sadhguru, duhovni učitelj, vizionar i pesnik koji na obična pitanja odgovara na neobičan način. Njegov strastven, duhovit, logičan i provokativan nastup doneo mu je reputaciju međunarodnog govornika i nagradu indijske vlade, Padma Vibhushan, za velike zasluge...

15 načina da privučete ljubav u svoj život: evo kako da otvorite srce za novu ljubav već DANAS15 načina da privučete ljubav u svoj život: evo kako da otvorite srce za novu ljubav već DANASKada sledite svoje srce, sledite svoje blaženstvo, strast koja vas usmerava prema vašoj životnoj svrsi. Bez obzira na vašu strast…

"Ako razmislite, shvatićete da je najvažnija stvar koja se trenutno događa u vašem životu – to što ste živi. Ništa drugo. Nije najvažnije to što je vrednost deonica skočila, ni vaša ljubavna veza, ni ovo, ni ono. Ako ne razumete o čemu govorim, pretpostavimo da sutra izgubite pola svog novca i osećate se uznemireno i um kaže – Želim umreti.

Zatvorite nos i usta na dva minute i telo će reći – Baš me briga za novac, želim živeti! Sutra se vaša ljubavna veza okonča i um kaže – Želim umreti. Proverite. Život u vama će reći – Zbogom toksična ljubavna avanturo, želim živeti!

Svaki put kada se osećate napeto i depresivno, samo proverite. Život u vama će reći – Zaboravi na probleme, želim da živim!

Zato želim da znate kako je najvažnija stvar koja vam se upravo sada događa sam život. Ne zanimljive ideje koje imate, ne osećaji, ne finansijski ili porodični aranžmani. To su sve modni dodaci životu.

Kako treba razgovarati sa negativnim ljudima: ne dozvolite da vam ovakve osobe uprljaju auruKako treba razgovarati sa negativnim ljudima: ne dozvolite da vam ovakve osobe uprljaju auruKada se sretnete sa negativnim ljudima ne morate i sami postati negativni. Ostanite uspravni i setite se da su detalji važni za…

Za mnoge ljude život u ovom trenutku znači posao, nova kuća koju grade, automobil koji su kupili, bračni partner, deca. Ne, život je ono što vam kuca u grudima. Ne u vašem telu, ni u emocijama, ni mislima. To je život. Jer ako kucanje u grudima prestane, ništa oko vas ne znači ništa ni vama ni ljudima oko vas."

Kada bismo u svakom trenutku znali da smo ovde samo na kratko, ne bismo li u svakom trenutku dali najbolje od sebe? Ne bismo li u tom trenutku svakoga voleli? Ne bismo li činili sve ono što volimo i što za nas ima vrednost?

Prilagođeno sa: Sensa.hr

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.