8 STVARI ZBOG KOJIH MNOGI ŽALE NA KRAJU ŽIVOTA: Važne životne lekcije koje treba što pre da naučimo

Evo za čime najviše žalimo na kraju života!

Starije ljude u staračkim domovima pitali su zbog čega najviše žale ili šta bi drugačije radili u životu.

Retko ko se kajao što nie mogao više da radi ili ima više novca, a njihovo žaljenje za neispunjenim stavrima u životu može nas motivisati da budemo zahvalniji i osvestiti koje su prave vrednosti zaista važne.

Pročitajte još:

23 pravila za srećan i bezbrižan život: jednostavne i prelepe životne lekcije tibetanskih monaha

10 životnih lekcija koje možete naučiti od vaše mačke

Buda - 11 životnih lekcija koje vam mogu promeniti život: evo kako da pronađete pravu sreću

Njihove odgovore shvatite kao životne lekcije, a evo za čim se najviše žali pred sam kraj života:

1. Nikada nisam ostvario svoje snove, jer nikada nisam bio dovoljno hrabar da se borim za svoje ciljeve. Nažalost, više sam težio da radim ono što se od mene očekivalo.

2. Previše sam radila i premalo vremena posvetila porodici. Zbog previše posla, bila sam premalo sa decom kada sam im tokom odrastanja bila najpotrebnija.

3. Proveli biste više vremena sa prijateljima kada ostarite. Kada se razbolite, novac vam više nije toliko važan, tada su najvažniji trenuci koje provodite sa osobama koje volite.

4. Premalo puta sam rekao: "Volim te." Ponekad se ne usudimo da izrazimo svoje emocije jer se plašimo da ćemo biti smešni ili nismo sigurni kako će druga strana reagovati. Neiskazana ljubav i emocije počinju da bole na kraju života, a najviše boli kada propustite priliku da nekome kažete da ga zaista volite.

Džulija Roberts - najlepše životne lekcije: Prava ljubav ti ne dolazi, ona mora biti u tebiDžulija Roberts - najlepše životne lekcije: Prava ljubav ti ne dolazi, ona mora biti u tebi"Verujem da su ljudi povezani u srcu i da nije važno šta činiš i ko si ili gde živiš; ne postoje ograničenja ni granice kada je…

5. Trebalo je više da govorim ono što sam zaista mislila. Umesto da budem učtiva i trudim se na svoju štetu da stvorim veštački mir, trebalo je da otvoreno govorim o svim izazovima. Potisnuti osećaj besa ili tuge na kraju dovodi do bolesti.

6. Nisam opraštala i rešavala sukobe. Kada je prekasno, nerešeni odnosi i nesporazumi jako bole.

7. Živeo bih iskrenije i ne bih se pretvarao da sam neko drugi samo kako bih nekome bila privlačnija.

8. Bila bih srećnija i zahvalnija. Na kraju shvatite da ste se sami odgovorni za svoju sreću i a je možete ostavriti samo ako odbacite strah od promena.

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.