7 pitanja koja su promenila moj život iz korena

Da li želite da promenite neke stvari u svom životu iz korena? Pročitajte kako je to pošlo za rukom spisateljici Suzi Mur...

Britanska spisateljica Suzi Mur (Susie Moore) podelila je sa svojim čitaocima šta je promenilo njen život na bolje. Istini za volju, neka pitanja ozbiljnija su od drugih, ali svakako je vredno čitanja. Inače, Suzi Mur je, osim što piše i podučava klijente kako da imaju više samopouzdanja i vere u sebe, radila i kao bivša direktorka prodaje za kompaniju „Fortune 500". Ovo je njena priča:

1. „Da li želiš moj broj telefona?"

Rekla sam to svom sadašnjem mužu. U svojim dvadesetim godinama, živela sam u Sidneju. Jedne noći sa prijateljicom izašlasam na koncert, nakon što smo dugo razmišljale da li da uopšte idemo. Primetila sam visokog, zgodnog dečka u gužvi, i nekako smo počeli da čavrljamo. Primetila sam da je duhovit, ali i veoma prijatan. Pre nego što smo prijateljica i ja krenule kući pitala sam ga „Zašto ne uzmeš moj broj telefona?", i on je uzeo i pozvao sledećeg dana. Slavimo petogodišnjicu braka ove godine.

Mantre za uspeh: 20 stvari koje pametni ljudi često govore sami sebi...

2. „Da li možemo da popričamo o mojoj plati?"

Tokom svog prvog posla, bila sam konsultant pri zapošljavanju i prisustvovala sam mnogim pregovorima oko plate. Radeći u HR-u shvatila sam koliko zamena dobrog radnika može da bude skupa i oduzme dosta vremena, tako da sam znala svoju vrednost kao vrlo dobrog zaposlenog.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.