5 stvari koje sebi treba da kažete pred spavanje: zaustavite tok negativnih misli

Ovo su stvari koje bi trebalo da ponavljati sebi svake večeri kad legnete u krevet!

Zašto smo, svaki put kad uveče legnemo u krevet, odjednom preplavljeni negativnim mislima i najgorim mogućim scenarijima, kao i velikom listom stvari koje moramo da uradimo sledećeg dana?

Iako bi dobar i kvalitetan san trebalo da bude na vrhu liste naših prioriteta, mozak nekako uvek pronađe način da ovo postane nemoguća misija, a beskrajne analize i negativnost mogu dovesti do nesanice i konstantnog psihičkog i fizičkog umora, piše Stil.

Ipak, stručnjaci dele mišljenje o tome kako na dobar san utiču stvari koje sebi govorimo pre nego što zaspimo.

Magična formula 531 privlači veliku sreću: evo kako da je upotrebite u životuMagična formula 531 privlači veliku sreću: evo kako da je upotrebite u životuOtkrivena je fotmula za sreću koju svako može lako da upotrebi! Evo šta treba da uradite svakog dana

Ovo su stvari koje bi trebalo da ponavljati sebi svake večeri kad legnete u krevet:

1. Zahvalana sam zbog...

Praktikovanje zahvalnosti povećava nivo sreće, utiče pozitivno na vaš imuni sistem i jača vaše veze, a takođe vam može pomoći da postignete kvalitetniji i bolji san. Stoga, svake noći kad legnete u krevet, prisetite se svega na čemu ste zahvalni. Ili, još bolje, zapišite to.

2. Puštam stvari da idu svojim tokom

Znate za onu izreku - Nikad u krevet ne idite ljuti? Istraživanja su pokazala da nam negativne emocije koje sa sobom nosimo u krevet onemogućavaju dobar i kvalitetan san. To ne znači da nužno morate da rešite svaki problem pre spavanja, nekad je bolje prespavati i učiniti to hladne glave, ali svakako bi trebalo da se rešite anksioznosti i pritiska pre nego što utonete u san i postignete mir nekim od mentalnih tehnika.

Kako da predosetimo stvari koje će nam se dogoditi u životu: stručnjaci otkrivaju kako se trenira intuicijaKako da predosetimo stvari koje će nam se dogoditi u životu: stručnjaci otkrivaju kako se trenira intuicijaIako mnogi misle da se sa intuicijom rađamo, nju možemo vežbati i tako predosetiti određene stvari u životu!

3. Ja sam jaka, dobra, hrabra... Ili bilo koja druga vrlina

Poenta je u tome da se fokusirate na svoja dostignuća, snagu i pozitivne osobine. Prihvatanje sebe je ključ za srećan život, a opet to tako retko praktikujemo.

4. Šta mogu da učinim da ovo poboljšam?

Bilo da imate određeni problem ili se nalazite u teškom periodu života, postavljanje konkretnog pitanja sebi pre nego što krenete na spavanje može da pomogne. Autor Stiven Kotler kaže da rešenje određenog problema leži upravo u lucidnim snovima, u podsvesnom, onom momentu u kojem odjednom jasno vidimo rešenje situacije.

5. Pronaći ću mir

Ako se u krevetu prevrćete neko vreme i ne možete da zaspite, možda može da pomogne jedna fraza koju ćete ponavljati. Slavni Dipak Čopra ističe važnost ponavljanja ove mantre u sebi. Ukoliko opet u trenutku izgubite fokus i počnete da razmišljate negativno, lagano se vratite na ovu mantru i ponavljanje ove fraze.

Izvor: Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.