4 zdrave odluke koje treba da usvojite: male tajne za srećnu i ispunjenu dušu

4 zdrave odluke koje neguju dušu!

Kuvanje sa dušom

Hrana je oduvek bila sastavni deo duhovnog života i povezana je sa ceremonijama i duhovnim pesmama. Uredite svoj kuhinjski prostor tako da predstavlja prijatno inspirišuće okruženje za pripremanje hrane. Upotrebljavajte prirodne materijale – posuđe od drveta, gline, stakla, bambusa, itd. Kako se lična energija tokom kuvanja prenosi na hranu, bitno je i stanje vašeg duha. Zato, pre nego što se bacite na pripremanje hrane, umirite um putem meditacije, dubokog disanja, slušanjem umirujuće muzike ili izgovaranjem mantri.

Tri načina da osvestite svoje emocije: otvorite se ka drugim ljudimaTri načina da osvestite svoje emocije: otvorite se ka drugim ljudimanog trenutka kada odlučimo da otvorimo svoje srce, postajemo izloženi najrazličitijim vrstama emocija. Najvažniji zadatak u tom…

Bogatstvo unutrašnjeg života

Ukoliko primetite da kontinuirano kupujete i nabavljate, kao i da želite skupocene i luksuzne stvari koje postaju obavezne stavke vaše svakodnevice, zastanite na trenutak. Potreba za megalomanskom, čestom kupovinom zapravo je znak da ste u potrazi za nečim novim, za promenom, za osećanjem dostojanstva ili sreće, koje pokušavate da nadomestite kupovinom kako biste popunili neke praznine u svom životu. Da biste bili iznutra ispunjeni, nije potrebno mnogo kada je materijalni aspekt u pitanju, jer život sa manje stvari pruža mogućnost da cenite sve što imate i da se fokusirate na lične odnose, nova iskustva i prirodu koja vas okružuje. Minimalizam pruža mogućnost da postanete kreativni i da shvatite da sreća u stvari dolazi iznutra.

Deo u slagalici

Briga o mentalnom zdravlju važna je koliko i briga o fizičkom telu. Jedan od načina da osnažite svoje mentalno stanje jeste razvijanje osećaja pripadnosti. Naime, nebitno je da li se radi o sportskom, pesničkom ili nekom drugom klubu, pripadanju nekoj humanitarnoj organizaciji, ili jednostavno grupi dragih osoba sa kojima provodite svaki vikend, osećanje da pripadate nekom i da imate svrhu u tom odnosu pomoći će vam da ojačate svoje vrline i da prihvatite svoja ograničenja. Odvojite dovoljno vremena za ovakve aktivnosti tokom svakog dana.

More kao lek

Ukoliko budete u prilici da se kupate u morskoj vodi tokom ovog leta, trudite se da ne ispirate so sa tela. Naime, iako možda zvuči kontradiktorno, morska voda u stvari ima izuzetno blagotvorna dejstva na suvu kožu, pa dobro izbalansirani tretmani tela morskom solju mogu da potpomognu hidratizaciji kože. Takođe, morska so ima podmlađujuće efekte na kožu tela. Ne treba zaboraviti da kupanje u moru olakšava i probleme sa psorijazom, ekcemima, aknama i mnogim drugim kožnim problemima. Zato se sa uživanjem prepustite blagodetima leta i mora.

Izvor: Sensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.