4 mala rituala koji će vam svakog dana doneti sreću

Prođite sa nama kroz malo putovanje po geografiji nežnosti, uključite makar neki od ovih saveta i predloga u svakodnevnu rutinu i odmotajte se.

Često sam sklona da odsustvo akcije posmatram kao lenjost i inertnost, a da posvećivanje vremena sebi doživljavam kao sebično zadovoljavanje trenutnih hirova. U skladu sa ambicijom da sve postignem i budem svuda, zaboravljam na veoma važnu stvar: moj osnovni zadatak je da budem srećna i da jednostavno budem. Sigurna sam da nisam usamljena u mahnitoj trci ka postignućima, a zaboravljam da je vreme za opuštanje i vreme koje odvojim za sopstvenu dobrobit upravo ono koje kreira osnovu za moje cvetanje.

Koja je vaša životna svrha: Ova tri pitanja pomažu da pronađete pravi odgovorKoja je vaša životna svrha: Ova tri pitanja pomažu da pronađete pravi odgovorOdgovorite na sledeća pitanja i saznajte šta je prava svrha vašeg života!

Uobičajeni termini za prakse u kojima se posvećujemo nezi svog tela i duše imaju veze sa relaksacijom i opuštanjem, ali jedan od najtačnijih termina bi možda bio TO UNWIND. Ako prevedemo doslovno, onda to znači razmotati se i to nije daleko od istine. Kroz različite aspekte brige o sopstvenoj dobrobiti mi zapravo odmotavamo sve one čvorove koje je naš ambiciozni i večito aktivni ego uvezao. Prođite sa nama kroz malo putovanje po geografiji nežnosti, uključite makar neki od ovih saveta i predloga u svakodnevnu rutinu i odmotajte se.

Zagrljaj

Dok se grlimo naše telo luči oksitocin, tj. hormon ljubavi, koji je odgovoran za osećaj povezanosti i utiče na naše dobre odnose. Ovaj hormon snižava nivo stresa i anksioznosti. Da biste osetili prave blagodeti zagrljaja, ostanite zagrljeni sa voljenom osobom, detetom ili prijateljem bar sedam sekundi.  
 
Manje je više

Navikli smo da smo okruženi spravama i stvarima koje nam olakšavaju život i komunikaciju. Sada već mnogi od nas osećaju da propuštamo život ukoliko nismo pored kompjutera ili telefona. Ipak, ne propuštamo ga. Život je upravo u nama i oko nas. Odredite makar sat vremena dnevno tokom kojih nećete pregledati mejlove, društvene mreže ili TV.
 
Pazite šta i kako jedete

Hrana nije samo tu da nas održi u životu. Od nje zaista možemo bolje da se osećamo. Uvedite u ishranu namirnice koje podstiču lučenje serotonina: banane, ananas, kivi, šljive, spanać i orahe. Sve ove namirnice pozitivno deluju na mozak. Osim što je važno šta jedete, ne zaboravite i da je važno kako jedete. Napravite bar za jedan obrok dnevno prostor i atmosferu da zaista svesno uživate u obroku. Žvaćite lagano, probajte da osetite sve nijanse ukusa i mirisa jela, kao i teksture. Zahvalite se hrani koju jedete i sebi što vodite računa o svom zdravlju i blagostanju.

Afirmacije za zdravlje creva, jetre i štitne žlezde: mogući uzroci bolesti i reči isceljenja prema Lujzi HejAfirmacije za zdravlje creva, jetre i štitne žlezde: mogući uzroci bolesti i reči isceljenja prema Lujzi HejTri afirmacije za zdravlje štitne želzde, creva i jetre - Lujza Hej!

Šetnja

Ukoliko se osećate da vas je ovaj dan pregazio i da nije moglo da prođe gore, dajte sebi malo oduška u šetnji. Čak i kratka šetnja može da vas oraspoloži i da vam pomogne da utišate buku u glavi. Naravno, ne zaboravite da će šetnja podstaći lučenje endorfina, naših neurotransmitera sreće. Šetnje se preporučuju i kada zapnete u nekoj vrsti kreativne blokade. Napravite pauzu, izađite napolje i razbistrite glavu.

Izvor: Sensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.