3 vežbe za privlačenje srodne duše: kako da pronađete i zadržite ljubav svog života

Da li maštate o ljubavi bez granica, punoj razumevanja i pozitivne energije? Ove 3 vežbe mogu pomoći da privučete idealnog partnera u svoj život i sačuvate svoj kutak divnih osećanja...

U svemu postoji redosled: da bismo zadovoljili svoje potrebe, moramo ih prethodno imenovati, prepoznati, izraziti; da bismo bili srećni, potrebno je da shvatimo šta je to što nas čini srećnima, kada smo srećni, i kako se tada, zapravo, osećamo. A da bismo pronašli ljubav kakvu želimo, najvažniji zadatak jeste odgovoriti na pitanje: kakva je to ljubav?

Naši odgovori se ne razlikuju mnogo: svako bi želeo posvećenog, nežnog partnera koji bezuslovno voli, razume, pruža podršku, odan je i pouzdan, vredan i sposoban, strastven i stabilan (ako ima neko ko ne bi želeo ovakvog partnera, neka mi se javi - poznajem mnogo onih koji to nisu). Ali, naša podsvesna definicija ljubavi i s njom povezana uverenja, vibriraju tako da u naš život dovode upravo suprotno onome što želimo (ili uopšte ne dovode, u zavisnosti od toga koliko je jak naš strah i koliko smo snažne zidove izgradili. Suočavanje sa strahovima i rušenje zidova osnovna je tema za sve sa statusom singl).

Gde je vaša velika ljubav: da li odbijate srodnu dušu od sebe...

Kada, ipak, privučemo partnera koji nalikuje našoj svesnoj predstavi o "pravom", očekivanja se ubrzo menjaju i počinju da važe drugačiji aršini. Neretko se događa da ono što nam je na početku bilo veoma privlačno ubrzo počinjemo da kritikujemo (neko se zaljubi u atraktivnu devojku, a onda mu smeta što je gledaju ili njegova zabavnost i šarm njoj postaju neizdrživa osobina u braku).

Druga razočaravajuća pojava jeste da ono što nam se činilo da vidimo i da smo privukli jeste samo uobičajena maska sasvim drugačijih osobina partnera. Tada se otvara prostor za novu zamku: ili nastavljamo da žmurimo u očekivanju da će se partner promeniti, ili sami počinjemo da se menjamo potiskujući svoje stvarne potrebe i želje. Utičemo na partnera na razne načine: neko dodatnom pažnjom, neko ucenama, prigovaranjem, svađama (ova faza u partnerstvu traje najduže), tzv. „faza borbe za moći" kada dvoje ljudi čija je prvobitna pozitivna namera bila da budu tim i partneri, postaju suparnici, rivali, pa i neprijatelji.

Poznata je i dokazana činjenica da se emocionalni obrazac (emotivni otisak) formira u prvih šest godina života, kao i u prenatalnom periodu.

Nakon toga sve u životu je samo ponavljanje ovih istih obrazaca, preslikavanje otiska. U porodičnom krugu, koji je i izvor (uzrok) njihovog nastajanja, promene i iskoraci ka funkcionalnijim rešenjima, ka isceljivanju ranih trauma i povreda, ka otkrivanju novih strategija ponašanja je, nažalost, najređa pojava. Sledeći poligon za međusobno vidanje rana, za emocionalno sazrevanje i iskorak jeste partnerski odnos. Iza njega, roditeljstvo.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.