3 saveta Lea Babaute: kako da zaista sprovedete svoje novogodišnje odluke

Poznati zen-bloger Leo Babauta savetuje kako što lakše da ostvarimo novogodišnje odluke kojih se baš i ne pridržavamo sa smeškom.

Prema njegovim savetima, prvo postanite svesni onoga što vas ometa i u što „bežite". Na primer, želeli ste da se učlanite u teretanu ili da počnete da pečete bezglutenski hleb, ali ste se radije uhvatili pospremanja nereda u kući, odgovaranja na šefove e-mailove ili čitanja članaka na internetu, i na kraju ste bili preumorni za trčanje ili pripremu zdrave hrane.

Kada osvestite koje vas stvari ili osobe ometaju u ostvarenju cilja, možete im se lakše odupreti. Postavite se kao profesionalac, obavljajte ono što ste zacrtali kao da vam je to posao, ali ne onaj zamorni koji odrađujte za platu, nego kao da vam je to životni poziv, ono što volite da radite. Pri tom budite koncentrisani, jasno odredite ono što želite postići taj dan, sledeće sedmice ili mesec dana.

Najbolji savet Lea Babaute: kako da prihvatimo promene ma kakve one bile...

Verovatno nećete moći da ostvarite sve odluke odjednom, zato radije sprovodite u delo jednu po jednu, prema prioritetu. Pre nego što počnete da pretvarate svoje želje u stvarnost, poslednji Babautin savet je da dobro razmislite o svojoj motivaciji, zbog čega je to što želite da postignete važno za vas. Ako vam motivacija nije u skladu s onim što duboko u sebi osećate da je ispravno, teže ćete nadvladati otpor, a možda bi bilo dobro da od takve odluke i odustanete.

3_saveta_lea_babaute_kako_ostariti_i_pridrzavati_se_novogodisnjih_odluka_1

Izvor: Sensa klub

Magda Dežđek

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.