3 načina kako da pokrenete promenu u svom životu: lična, profesionalna i društvena transformacija

Promeni načina života prethodi promena na mentalnom nivou, koju ćete dalje razvijati pomoću ova tri principa...

Život u pojedinim trenucima ume da nas stavi pred izazvove i tačke prekretnica. Samoj promeni, preokretu životnog ritma i načina razmišljanja, prethodi suštinska promena koja se odigrava na mentalnom nivou.

Trenuci zastoja, poteškoća i sputavanja proizilaze iz mentalnih obrazaca koji oblikuju svaki pojedinačni aspekt našeg života. Nesputanim mišljenjem otvorićete prostor za nove ideje ali i ličnu, profesionalnu i društvenu transformaciju.

Šta uzrokuje anksioznost: 7 rizičnih faktora koji utiču na pojavu anksioznog stanjaŠta uzrokuje anksioznost: 7 rizičnih faktora koji utiču na pojavu anksioznog stanjaNajčešće ljudi ne mogu da identifikuju uzrok anksioznosti, a mnogi smatraju da se ovo stanje javlja bez razloga. Evo na kojih 7…

Pronalaženje smisla u pregrštu informacija predstavlja pravi izazov, naročito ako se uzmu u obzir dosadašnji mentalni modeli utemeljeni na ličnom iskustvu, obukama, porodičnim vrednostima i tako dalje.

1. Svakog dana uradite nešto značajno. To ne mora biti krupna stvar, već sve što će učiniti da produbite sebe, bolje se upoznate i osetite da idete ka životu kakav zaista želite. Nahranite svoje telo, um i duh, čime ćete ojačati svoje samopouzdanje, samopoštovanje i ljubav prema sebi. Na ovaj način doći ćete do onoga ko ste zaista, pa je bitno da osluškujete svoje srce i pratite njegove naznake.

Prava sreća, kako kažu, sastoji se u tome da izađeš iz sebe, ali poenta nije samo da se izađeš - moraš tamo i ostati; a da bi ostao, moraš imati neki zadatak kojem ćeš se potpuno posvetiti. - Henri Džejms.

Ovo je jedna od najvećih vrednosti u životu: naučnici dokazali šta najbolje sprečava patnju i stresOvo je jedna od najvećih vrednosti u životu: naučnici dokazali šta najbolje sprečava patnju i stresOva vrsta životnog ulaganja veća je od bilo koje štednje i novčanog ulaganja.

2. Imajte hrabrosti da budete autentični i da prikažete svoje pravo lice. Društvene maske koje stavljate, znak su da nemate snage da pružite pravog sebe, onog koji se ogleda u vašem unutrašnjem životu. Kada se oslobodite straha i ograničavajućih uverenja, shvatićete da je svet zapravo vaša lična interpretacija i slika onog što ste vi sami. Čisteći sopstvena shvatanja, otvorićete prozore ka novom pogledu na svet i izgubiti strah od predstavljanja sebe u pravom svetlu. Ne čezni za divljenjem ili pohvalom. Bićeš najsrećniji kada ti ih neko iskaže, a da to nisi tražio. - Nepoznat autor

3. Svojim rastom obogatite svet. Izazovi pred vama su tu kako biste evoluirali kao osoba. Na tom putu, trudite se da pomažete drugima i da gradite kvalitetne odnose sa njima. Davanjem i deljenjem pomoći ćete drugima da ostvare svoje snove, čime ćete sebi priuštiti zadovoljstvo.
Prijateljstvo je snažna i istrajna težnja dve osobe da jedna drugoj pospešuju dobrobit i sreću. - Justis Badžel

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.