20 znakova snažne emocinalne privlačnosti: kako da otkrijete da li se nekome dopadate

Odgovorite na 20 pitanja i saznajte da li u vezi postoji emocinalna privlačnost!

Da li ste nekada upoznali osobu i osetili snažnu privlačnost? Emotivna privlačnost može biti vrlo snažna i često ne mora da ima bilo kakve veze sa fizičkim privlačenjem. Razumevanjem znakova i signala emotivne privlačnosti možemo pomoći da razlikujemo hemiju od susreta koji se može ppretvoriti u duboku vezu.

Kada upozante neku osobu i imate osećaj kao da se pozanjete dug niz godina - to je glavni znak emotivne privlačnosti. Ova veza može biti i romantična i prijateljska, ali je odnos u kojem se duše međusobno privlače, ne obraćajući pažnju na fizički izgled i estetiku.

Kako da prevaspitamo svoje misli i emocije: naučite da kontrolišete misli pre nego što postanu rečiKako da prevaspitamo svoje misli i emocije: naučite da kontrolišete misli pre nego što postanu rečiAko želimo da prevaspitamo svoje misli i emocije, najvažnije je da ne žurimo, jer samoprevaspitavanje je rad na sebi!

Stručnjak za veze Amica Graber objašnjava: "Emocionalna privlačnost duh je srodstva. Provodite vreme zajedno, možete da razgovarate celu noć i ceo dan se nalazite u pozitivnom raspoloženju. “ ona dodaje „Kada ste u vezi koja se zasniva samo na fizičkoj privlačnosti, možda se osećate nesigurno i niste sigurni u osećanja druge strane, naročito akda ste van spavaće sobe. Emocionalna privlačnost mnogo više liči na prijateljstvo, uz malo dodatne hemije i varnica."

Licencirana psihoterapeutkinja Rakel Perlstein veruje da se zbog emocionalne privlačnosti osećamo celovito i samopouzdano. Ona kaže "Emocionalana privlačnost reflektuje sposobnost osobe da se poveže na drugačijem, višem nivou. Napokon ima osećaj da je neko razume i zaista brine o njoj."

Prema istraživanju BBC- ja potrebno je oko 90 sekundi do 4 minuta da odlučite da li vas neko privlači. Iako je fizička privlačnost važna, stručnjaci veruju da je emocionalna privlačnost još važnija za uspešnu i dugoročnu vezu.

Savetnica za mentalno zdravlje Lili Eving objašnjava da je emocionalna privlačnost moćnija od fizičke, jer nam omogućava da nas privuku nečija ličnost, inteligencija, smisao za humor i empatija.

Više različitih studija zaključuje da su veze zasnovane na emocionoj privlačnosti mnogo uspešnije, stabilnije i dugoročnije u odnosu na one koje su započele na fizičkoj privlačnosti.

Ako želite da znate da li sa određenom osobom imate emocionalnu privlačnost, odgovorite na sledećih 20 pitanja.

Ukoliko je većina odgovora potvrdna, verovatno je da ste u odnosu koji se zasniva na dubokom emotivnom privlačenju i može se razviti u harmoničnu i stabilnu vezu.

1. Da li ste jedno na drugo konstantno fokusirani tokom komunikacije?

2. Da li ste emotivno kompatibilni?

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.