13 toksičnih navika koje ugrožavaju brak ili vezu: izbegavajte ih ako želite da sačuvate ljubav

13 toksičnih navika koje ugrožavaju brak i romantičnu vezu!

U svakom emotivnom odnosu sasvim je normalno da se povremeno pojave nesuglasice, nerazumevanje ili sukob stavova, ali ako neke toksične navike postanu učestale, ljubavni odnos, bez obzira da li je u pitanju veza ili brak, može biti značajno narušen.

Niko od nas ne dobije pri rođenju upustvo za srećnu ljubav, beć je potrebno da ceo život o njoj učimo, trudimo se i razvijamo. Ljubav to od nas zahteva, ali i zaslužuje.

Prvenstveno je važno osvestiti da mi kao ljudska bića, nismo savršeni, pa tako ne možemo biti ni savršen par.

Kada će vam se dogoditi prava ljubav: ovu grešku više ne smete da ponavljateKada će vam se dogoditi prava ljubav: ovu grešku više ne smete da ponavljateDa li ste stvorili blokadu koja sprečava da doživite pravu ljubav? Vreme je da se napokon dogode neki magični susreti...

Partner, kao i mi, poseduje određene mane, ali je važno da ih prihvatite i da zajedno radite na njihovom otklanjanju i pretvaranju u dobre strane ličnosti.

U suprotnom, toksična energija će se proširiti u vašem odnosu, a posledice koje prouzrokuje nećete uspeti tako lako da zalečite.

13 toksičnih navika koje ugrožavaju emotivni odnos su:

1. Nerealna očekivanja

Ne očekujte da će vam u svakom trenutku veze cvetati ruže, niti da će se partner uvek usaglasiti sa vašim mišljenjem. Možda se ne seća pesme uz koju ste se prvi put poljubili, ali zato ne zaboravlja da vam bude oslonac u izazovnim, situacijama.

Pokušajte da ne zamišljate odnos unapred, ne gajite prevelika očekivanja, jer nam četo život iznenada servira ono što nismo očekivali i nemoguće je sve u životu kontrolisati, naročito ne ljubav.

2. Igranje igrica - ultimatumi i manipulacije

Igranje igrica, obmane, maniplacije ili pružanja ultimatima nikada nije dalo dobre rezultate u bilo kojem emotivnom odnosu, naročito ne u romantičnim odnosima. Kada se u osnos usele ovakvi emotivni toksini, on postaje pun zabluda, laži, nepoverenja i urušava se, ma koliko mislili da je vaša povremena manipulacija bilja za najbolje dobro.

3. Ne provodite dovoljno vremena zajedno

Iako živimo u užurbanom vremenu savremenog života, ne zaboravite da ljubav treba da se "podgreva", "zaliva" i "neguje" kako bi se razvijala.

Zejedničke aktivnosti, poput onih najjednostavnijih (obrok, gledanje filma, zagrljaj dok spavate, planiranje budućnosti) predstavljaju male, ali sigurne korake do održivog ljubavnog odnosa.

4. Ne slušate jedno drugo

Loša komunikacija je jedna od najtoksičnijih navika u braku ili vezu. Ako ne slušate partner ili onne sluša vas, vremenom že se vaši putevi razdvojiti.

5. Očekujete da vam partner čita misli

Ovo je takođe posledica loše komunikacije. Partner ne može uvek da pretpostavi šta vi želite da kažete ili očekujete od njega. Otvoreno razgovarajte o svojim emocijama, potrebama i željama.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.