12 zen pravila koja će vam promeniti život: oslobodite se napetosti i počnite da živite srećno

Živite po jednostavnim zen pravilima i promenite život na bolje! 12 navika koje pomažu da se oslobodimo opsesivnih misli, teskobe i griže savesti...

Bez obzira koja uverenja poštujete, zen budizam daje odlične smernice na putu ka ličnom, duhovnom razvoju, piše Lovesensa. Zen budizam se zasniva na meditaciji i fokusiranju na intuciji i sadašnjem trenutku.

Zen budizam nije samo puka reč na papiru, on je način života, a njegova pavila poštuju mnogi koji žele da pronađu mir u duši i oslobode se opsesivnih misli i tegoba.

Predstavljamo 12 zen pravila koja će pomoći da promenite život, oslobodite se napetosti i privučete dobru energiju:

1. Nikad ne žuri, imaš vremena

Uvek imate vremena da uradite ono što želite, ne dozvolite da vas adrenalin zavara ili da upadnete u zamku brzog savremenog života. Kada pomislite da nešto hitno treba da uradite, kažite sebi - Polako, imam još vremena! U žurbi se prave krupne greške.

Buda - Ne upiri prstom u druge ljude: priča koja će vam se večno urezati u dušuBuda - Ne upiri prstom u druge ljude: priča koja će vam se večno urezati u dušuGreh je upirati prstom na druge dok se brdo zla nalazi u vama.

2. Uvek i svuda može da vam se dogodi čudo

Ne opterećujte se neizvesnim stvarima, jer polovina vaših briga nikada se neće ostvariti. Dopusite životu da se kreira, dan za danom. Uradite sve što možete i mirno čekajte da se stvari jednostavno dogode. Uvek razmišljajte ovako - Sve mi dolazi u pravo vreme. Spremna sam za čuda!

3. Svaki trenutak u životu je neizmerno vredan

Ne razmiškljajte o tome šta će biti sutra, već živite u trenutku, SADA. Uživajte u svakoj sekundi svog života.

4. Budite ponizni

Uvek treba da budemo odmereni i ponizni. Ne smemo dozvoliti da nas ponos i moć našeg ega uskrate za sposobnost da činimo dobro.

5. Učinite dobro delo bez očekivanja nagrade

Nikada ne radite dobra dela očekivajući nešto zauzvrat. Ako činite dobre stvari, onda to radite iz iskrene želje da nekome pomognete i da bliskim ljudima stavite do znanja da ste uvek tu za njih. Ako sedite na tronu, a na putu ka uspehu niste otvorili nijedna tuđa vrata, bićete uspešna, ali najusamljenija osoba na planeti.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.