10 životnih lekcija koje smo naučili od Lujze Hej: uveče pre spavanja uradite jednu stvar i tako privucite sreću

"Oprostite sebi što se u prošlosti niste dobro brinuli o svom telu i od danas se prema njemu počnite odnositi s ljubavlju i poštovanjem"

Glavna filozofija jedne od najpopularnijih autorki knjiga samopomoći i kraljice afirmacija jeste voleti sebe i voleti druge jer takav koncept vodi ka isceljenju cele planete. Kako postići takav stil života saželi smo u njenih deset najvažnijih lekcija...

1. Pogledajte se u ogledalo

Lujza je rad sa ogledalom preporučivala svima, kao najbrži i najdelotvorniji način uklanjanja prepreka za ljubav prema sebi. "Kada mi ljudi dolaze sa problemima, kakvi god bili: bolest, siromaštvo, isprazni odnosi ili potisnuta kreativnost, postoji samo jedno na čemu treba raditi, a to je ljubav prema sebi", napisala je u svojoj radnoj beležnici - Volite sebe i budite zdravi.

Svakoga je ohrabrivala da se jednom dnevno pogleda u ogledalo i kaže: "Volim te, zaista te volim." "Nemojte se stideti", rekla bi. "To je samo drugi način da kažete Život me voli!"

Lujza Hej: Moćna meditacija od 5 minuta koja otvara srceLujza Hej: Moćna meditacija od 5 minuta koja otvara srceZa sve one koji žele da počnu da meditiraju: slavna Lujza Hej daje savet o tome kako da to učinite...

2. Izabertite misao svog srca

Lujza je bila "kraljica afirmacija". Svet je doživljavala kao stanje uma. "Jedino čime se uopšte bavimo jeste misao, a misao možemo promeniti", napisala je u knjizi I vi možete isceliti svoj život. "Kakav god bio problem, naša su iskustva samo spoljne posledice naših misli. Čak je i mržnja prema sebi samo misao koju gajite o sebi."

Tu u igru ulaze pozitivne afirmacije. Šta god kažemo i pomislimo, time potvrđujemo to iskustvo u svom životu – a veliki deo onoga što obično govorimo i mislimo prilično je negativno. Kada promenimo svoj način razmišljanja o sebi (ili nekom drugom), menjamo svoje iskustvo sveta. Koristeći pozitivne izjave u prvom licu, afirmišemo i stvaramo ono što zapravo želimo u svom životu. Tako se ponovo učimo razmišljamo i govorimo u obrascima po svom izboru.

3. Osluškujte svoje unutrašnje zvono

Lujza je rado govorila o svom "unutrašnjem zvonu". To je bio njen izraz od milja za duhovno vođstvo. "Verujem da je naš um uvek povezan sa Jednim Beskonačnim Umom pa su nam zato ukupno znanje i mudrost dostupni u svakom trenutku. Sa tim Beskonačnim Umom, sa tom Univerzalnom Moći koja nas je stvorila, povezani putem iskrice svetlosti u svakome od nas, putem svog Višeg Ja, odnosno putem Moći koja je u nama“, napisala je u knjizi Moć je u vama.

Lujza je naučila živeti sa vođstvom. Imala je poverenja u svoje unutrašnje zvono. Jedna od Lujzinih najdražih duhovnih metoda bila je povezivanje sa unutrašnjim zvonom: sela bi, najčešće pred ogledalo, i upitala: Šta bi hteo da danas napravim?

4. Svima oprostite za sve

"Kako je Lujza Hej postala Lujza Hej?“ jednom sam je upitao u intervjuu. Lujza je odgovorila jednom rečju: "Opraštajući." "Danas ne bih bila ovde da nisam oprostila ljudima koji su me povredili. Ne bih želela danas kažnjavati sebe. Snaga je u vama.

Opraštanje je definisala vrlo jednostavno, kao otpuštanje prošlosti, opisujući ga kao put prema slobodi i nužan "čarobni sastojak" za oslikavanje budućnosti vedrim, novim bojama.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.