10 stvari koje povećavaju samopouzdanje: evo kako da postanete jaka i uspešna žena

Samopouzdanje je ključ uspeha, a evo šta treba da uradite da biste i vi mogli da koračate hrabrokroz život i ostvarite planove!

1. Zaustavite svog unutrašnjeg kritičara

Nema ništa loše u konstruktivnoj samokritičnosti, ali kada unutarnji kritičar radi protiv vas, to znači da je vreme za promenu. Koliko ste puta pomislili da ste manje sposobni od drugih ili posumnjali u vlastitu vrednost? Sve su to destruktivne misli koje uništavaju vaše samopouzdanje.

25 pravila koje diktira sudbina: evo šta su srećni ljudi morali da nauče...

2. Pronađite motivaciju

U trenutku kada postavite ciljeve, lakše ćete odrađivati svakodnevne obaveze. Kada imate motivaciju, bez obzira na to bila ona kratkoročna ili dugoročna, suočavanje sa životnim teškoćama također postaje lakše.

3. Radite na sebi

Niste zadovoljni svojim životom ili karijerom i spremni ste za veliku promenu? Neka ona započne usvajanjem novih znanja. Stara poslovica kaže da učimo dok smo živi i zato nemojte misliti da je kasno za upisivanje nekog kursa ili seminara koji može promeniti tok vaše karijere.

4. Svako veče zapišite zašto cenite samu sebe

Odaberite maleni dnevnik u koji ćete svake večeri pre spavanja u tri rečenice opisati koji su vaši kvaliteti i zašto cenite samu sebe. U trenutku kada je vaše samopouzdanje poljuljano, prelistaćete dnevnik i videti koliko vredite.

5. Pomognite drugima

Nije tajna da su altruisti najsrećniji ljudi.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.