10 pitanja koja treba da postavimo sebi u trenucima prevelikog stresa

Hiperstres je obično izazvan kombinacijom okolnosti i ličnog izbora. Ovih 10 pitanja će nam pomoći da se izborimo s njim...

Stres je neizbežan, čini vam se? Da li je i vaš prosečni radni dan prepun zadataka i pritisaka?

Da li vam se dešava da radite do kasno tako da nemate vremena čak ni da skoknete na rođendan svoje prijateljice, da ne možete da se setite šifre za bankomat, da vam stane srce kad zazvoni telefon a vi ste se već spakovali da krenete s posla?

Nijedna od ovih situacija nije prijatna, razume se, ali neće vam pomoći ni panika ni osećaj hiperstresa. Bolje je da se umirite i pristupite racionalno situaciji, a to ćete s lakoćom uraditi ako postavite sebi sledećih deset pitanja...

Da li sam fizički ugrožena?

Ukoliko je vaš odgovor DA, onda panika ima osnov, ali ne donosi rešenje. A ako čak uopšte NISTE fizički ugroženi, zaista nema razloga za paniku. Ishitreni odgovori na stresnu situaciju su skoro uvek kontraproduktivni. Dakle, pre nego što pređete u stanje histerije, opomenite sebe i to bukvalno, rečima: Ja fizički nisam ugrožena. Udahnite, izdahnite. To je sve što je potrebno da se takva situacija pregura.

Gde mogu da se sakrijem?

Bez obzira na to što nam ishitren odgovor ne pomaže u kriznim situacijama, ne znači da nemate automatsku potrebu za bekstvom. Skrivanje je odličan način da se umirite i većina nas ga redovno koristi.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.