10 načina da se izborite sa stresnim životnim promenama: evo kako da sačuvate mir i snagu dok traje životna tranzicija

Zapamtite da je u vremenima stresnih prelazaka iz jedne u drugu životnu fazu sasvim očekivano da doživite svakakve emocije! Evo kako da se izborite sa stresnim životnim situacijama!

Da nije bilo neizvesnosti i onih "bačeni ste u vodu pa plivajte" okolnosti i situacija u svačijem životu, verovatno niko ne bi imao snage, upornosti i vere da nastavi da prati svoje strasti, da pomaže drugima i ostvaruje snove.

Ja sam zahvalna za ta iskustva, jer sam saznala da se i najgori strahovi prožive i prežive. Saznala sam koliko sam izdržljiva u teškim vremenima i šta je to što se na kraju iz celog iskustva izvuče.

Naslednica Lujze Hej Gabrijela Bernštajn otkriva: evo kako da vam Univerzum čuva leđa!

Ako prolazite kroz tranzicijski period, evo preporuka za borbu protiv stresa koji dolazi uz to:

Način razmišljanja! Čak i usred neizvesnosti, morate stalno sebi da govorite da ćete nekako, na bilo koji način, proći kroz taj problem i učiniti da stvari funkcionišu. Morate verovati u sebe i svoje sposobnosti i zadržati pozitivnost.

Zahvalnost. Tokom većih životnih promena, toliko je važno ostati zahvalan. Zapamtite da, bez obzira na to kroz šta prolazite, uvek postoji nešto za šta bi trebalo da ste zahvalni. Tamo negde je neko u daleko lošijoj situaciji, a sa puno boljim pogledom na život. Zašto onda ne možete vi učiniti isto?

Budite ranjivi (na dobar način). Biti ranjiv ne znači da dozvoljavate ljudima da vas šutiraju kada ste na zemlji ili da vas lako iskoriste. Ranjivost samo znači da shvatate da osećanja straha, anksioznosti ili tuga mogu doći sa stresom tranzicije i da je dobro govoriti o ovim stvarima. Potiskivanje će vam samo otežavati situaciju.

Izađite i budite proaktivni! Pokušajte da kontrolišete onoliko stvari koliko možete, ako napuštate poznatu karijeru, onda budite proaktivni u pronalaženju novog posla ili učite nešto za novo zanimanje.

Proslavite male pobede. Zaslužujete aplauz i taj dopaminski nalet. Potapšite se po leđima za mala dostignuća na dugačkom putu.

Prestanite da se igrate one igre "šta ako". Izludećete sebe neizvesnošću koja lebdi oko vas. Fokusirajte se na ovde i sada. Kako ćete prevazići današnje izazove? Ne brinite za to "šta će biti za 5 godina". Samo se usredsredite na sledeću pravu stvar.

Znajte kada da kažete "ne" i kada da kažete "da". Ovo je veoma važno. Morate naučiti kada da kažete "ne" i kada da kažete "da", jer ćete samo tako napraviti zdrav balans za vas. Ako uvek govorite "da", ubijaćete se od posla umesto da sačuvate i malo vremena za sebe.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.