10 laži koje morate zaboraviti da biste živeli sjajan život

Na putu ka sreći i sjajnom životu sputavaju nas laži koje su nam ponovljene toliko puta da ih gledamo kao istinu..

U životu nailazimo na čitav niz "ustajalih" ideja o tome šta je navodno u redu, a šta nije u redu.

Čujemo neke stvari tako često da ih automatski prihvatamo kao istinu. A budući da su mnoge od tih stvari negativne, kad se "zakačimo" na njih, mogu nas pritiskati godinama.

Laž broj 1: Sam znači usamljen.

"Sam" ne znači uvek usamljen i biti u "vezi" ne znači uvek biti srećan. Samoća nikada neće uzrokovati toliko usamljenosti kao pogrešan odnos. Ako situacija nije dobra i osećaj nije kakav bi trebalo da  bude, napravite pauzu i provedite neko vreme sa brojem jedan - sa samim sobom.

Pronađite se. Cenite vlastitu vrednost. A sledeći put kada budete u vezi koja tone, bićete spremni da otplivate na sigurno.

Laž broj 2: Sreća dolazi kada imate sve što želite.

Biti srećan ne znači ne želeti više, to znači da ste zahvalni za ono što imate i strpljivi za ono što tek dolazi. Ponekad smo toliko zaokupljeni pokušajem postizanja nečega velikog da ne primećujemo male stvari koje život čine magičnim.

Dakle, cenimo danas za sve što je vredno. To su "dobri stari dani" koji će vam nedostajati u godinama koje dolaze.

7 načina da pobedite pesimizam: trikovi za lepši dan i srećnije ljude oko sebe

Laž broj 3: Bol je nešto što se može videti.

Nikad ne potcenjujte bol osobe, jer se svako bori. Neki ljudi su jednostavno bolji u skrivanju bola od drugih. Ne znate šta se događa iza zatvorenih vrata.

Osuđivanje drugih je nepotrebno gubljenje vremena i energije. Ako imate vremena za osuđivanje drugih ljudi, imate previše vremena. Ostavite to iza sebe i učinite nešto smisleno.

Laž broj 4: Život bi trebao funkcionisati na određeni način.

Na kraju nas samo naše misli povrede. Osećamo ono što osećamo, a ako se iskreno pozabavite tim osećanjima, to bi moglo biti isceljujuće. Imamo slobodu da izaberemo kako želimo da reagujemo na sve što nam život donosi.

Nemojte razmišljati o tome kako bi vaš život trebalo da izgleda i prihvatite pravi život koji pokušava napraviti svoj put u vašoj svesti. Promenite ono što možete promeniti, promenite svoje misli o tome što ne možete menjati i krenite dalje u miru.

Laž broj 5: Vi bi trebalo da funkcionišete na određeni način.

Kada se prestanete da se upoređujete s drugim verzijama sebe, stvarnim ili zamišljenim; kada prestanete da se upoređujete s drugim ljudima, stvarnim ili zamišljenim; to je trenutak kad osećate stvaran mir, a ne zamišljen.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.