1 rečenica može da vam promeni život: evo šta treba često da ponavljate za sreću i uspeh

1 rečenica može da vam mnogo pomogne u ostvarenju uspeha i olakša život - pokazuju istraživanja!

Kako bismo sebe motivisali i podstakli na akciju i na ne tako lak zadatak, često izgovaramo rečenicu – ''Ja to mogu!''. Umesto nje za još bolji podsticaj je jedna druga, slična rečenica koja može pomoći da ostavrite uspeh i sreću.

Ljudi su navikli da savete primaju i daju ih drugoj osobi i izgleda da čovekova psiha upravo iz tog razloga preferira uporabu drugog lica kao sredstva za motivaciju, rekla je dr Sanda Dolcos, istraživač na Univerzitetu u Illinoisu za Huffington Post.

8 afirmacija koje pomaću da okrenete novi list u životu: ove reči privlače pozitivne promene u vaš život8 afirmacija koje pomaću da okrenete novi list u životu: ove reči privlače pozitivne promene u vaš životOve afirmacije, za buđenje vaše duše, mogu vam pomoći da živite u stanju sreće i da lakše pratite viziju svoje budućnosti koja…

Dakle, samoohrabrenje u drugom licu jednine "TI TO MOŽEŠ" omogućqava nam da dobijemo širu perspektivu jer na taj način reprodukujemo onu vrstu ohrabrenja koju dobijamo od drugih.

Upravo je zato rečenica TI TO MOŽEŠ puno bolje ohrabrenje od "ja to mogu".

Studija objavljena 23. juna 2015. godine u magazinu European Journal of Social Psychology pokazala je da oni koji se obraćaju sebi sa TI umesto sa JA imaju mnogo pozitivniji stav prema zadatku koji su pred sebe postavili, a najbolji rezultati dobijaju se ako savete upućene samom sebi napišete na list papira.

Pisanje kao način razgovora sa sobom odavno se koristi kao terapeutski pristup, a u situacijama koje zahtevaju veliku samokontrolu to je izuzetno delotvorna metoda.

Probajte!

5 čarobnih jutarnjih afirmacija: evo šta treba da ponavljate svakog jutra za srećan i uspešan dan5 čarobnih jutarnjih afirmacija: evo šta treba da ponavljate svakog jutra za srećan i uspešan danJutarnje afirmacijesu magičan ritual koji pomaže da ceo dan provedete u sreći i uspehu, a evo šta treba da ponavljate svakog…

Izvor: Zadovoljna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.