Horoskop - na svakih 8 godina Venera i Mars daju novu priliku za ljubav: saznajte kada vas u bliskoj budućnosti očekuje romantična sreća

Na svakih 8 godina očekuje vas nova prilika za ljubav - evo kada vama Venera i Mars donose romansu!

Verovali ili ne, uvek postoji nova prilika za ljubav! Ciklička kretanja Venere i Marsa označavaju posebne godine našeg života u kojima ljubav ima veću snagu i važnost nego inače. U tim godinama preokreta mogu se dogoditi nove ljubavi, produbljivanje osećanja, stvaranje ljubavnog sklada ili isceljivanje srca.

Svako od nas ima svoje jedinstvene ljubavne priče. Nečije su sastavljene od jedne jedine, ali veličanstvene i neponovljive ljubavi, nečije lepršaju kroz više posebnih veza, nečije krivudaju kroz nesrećne ljubavi, a nekima se događaju samo u snovima.

Za nekoga ljubav ima najvažnije mesto u životu. Ljubav uopšteno ne samo ona intimna ljubavnička, partnerska nego i ljubav prema detetu ili poslu. Kad je ljubav tako važna, spremni smo otvoriti svoje srce, davati, primati, rizikovati da budemo odbijeni, ostavljeni, povređeni, razočarani. Mnogi misle da je bolje doživeti ljubav, pa i bolnu, nego nikad ne osetiti taj poseban osećaj.

VELIKI HOROSKOP ZA LETO 2020. GODINEVELIKI HOROSKOP ZA LETO 2020. GODINELetnji horoskop - šta očekuje svaki znak Zodijaka tokom leta 2020. godine!

Neko možda nije upoznao pravu ljubav, razlozi su različiti. Možda se čeka ona prava, savršena, idealizovana ljubav i nijedna druga nije dovoljno dobra. Neko staro razočaranje možda je uništilo poverenje u ljubav, pa su unutarnje blokade prevelike. Ima i cinika koji izjavljuju da ne veruju u ljubav, ali svi nepopravljivi sanjari i romantici ne žele dopustiti da im išta uništi veru u ljubav.

Bezbrojne priče ispričane kroz glazbu, književnost, filmove, mitove i bajke pričaju o ljubavi. I svaka nam od njih priča o nekom od iskustava. Šalju nam poruku da vjerujemo u ljubav, kako je ljubav igra u kojoj netko pobjeđuje, a netko gubi, da je sve lakše kad smo mladi, kako se samo jednom ljubi, da život bez ljubavi nema smisla, kako uvijek ima vremena za ljubav...

Cikličko kretanje planeta, posebno Venere i Marsa te Jupitera, simbolizuju godine našeg života u kojima imamo novu priliku za ljubav. Na svoj rođendan svake godine možemo napraviti horoskop solarnog povratka.

To je horoskop za onaj trenutak kad je Sunce bilo na istom stepenu znaka Zodijaka kao i prilikom našeg rođenja, ali svi ostali planeti, kao i podznak, uglavnom su raspoređeni drugačije.

U horoskopu solarnog povratka Venera se svakih osam godina nađe tačno na onome mestu gde je bila u natalnom horoskopu, Jupiter svakih dvanaest godina, Mars otprilike svakih petnaest godina iako njegov ciklus povrataka nije baš pravilan.

I ostale planete imaju svoje važne povratke, ali u pitanjima ljubavi za sada ih nećemo razmatrati. Kad povežemo cikličke „povratke“ Venere, Marsa i Jupitera, otkrićemo ritam u kojemu naše srce može voleti, praštati, sticati zrelost i mudrost.

Venera simbolizuje sposobnost stvaranja ljubavne veze te sve ono što smatramo vrednim i poželjnim. U partneru ćemo tražiti odraz vlastitog sustava vrednosti. Venera simbolizuje i senzibilitet prema lepoti, potencijal za razvoj kreativnosti i umetničkih talenata.

Svakih nam osam godina daje priliku da ponovo procenimo osećaj vlastite vrednosti te osobine, talente, kvalitete, način ponašanja i materijalne vrednosti koje posebno cenimo kod sebe i drugih. Uz to, naravno, možemo bolje proceniti kako se sve to odražava u našoj ljubavnoj vezi, kakvi su naši osećaji.

Ozbiljnije razmišljamo o tome zašto uvek privlačimo istu vrstu osoba ili zašto su naše ljubavne veze uvek takve kakve jesu. Razmišljajući o prethodnim iskustvima, posebno onima koja su se događala u vreme Venerinog povratka, dakle s navršenih 8, 16, 24, 32, 40, 48... godina života, imamo priliku saznati važne odgovore.

Obratite pažnju na skriveno

To je šansa da otkrijemo mnogo toga što nam je bilo skriveno, na što nismo obraćali pažnju, na priče, stavove i sve osećaje koje smo u sebi pospremili, a tiču se ljubavi.

Svaku ljubavnu priču iz koje smo nešto naučili u prošlosti uz Venerin osmogodišnji povratak moći ćemo ponovo proceniti. Kada prepoznamo uverenja o ljubavi koja smo nasledili i u sebi ukorenili, može početi puštanje, opraštanje i promena. Zato je svaka osma godina našeg života prilika da dubinski iscelimo svoje srce.

Važno je zapamtiti kako Venera nije samo simbol ljubavne veze nego je u širem smislu i simbol ljubavi prema sebi, samom životu i njegovim kreativnim tokovima.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.