Otvaranje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma

Sedmi Međunarodni festival dokumentarnog filma otvara se 8. maja 2014. godine, i trajaće do 14. maja, što će obradovati mnoge ljubitelje ovog filmskog žanra.

Dva bračna para, iz različitih kultura i njihova deca koja ih upoznaju dok planiraju svoj zajednički život. Amma i Appa - reči za majku i oca na jeziku Tamil - kazuje priču o dva bračna para - ljudima istog životnog doba, u brakovima dužim od 30 godina, ali iz sasvim različitih kultura: bavarske i indijske. Ovi ljudi upoznaju se kada se njihova deca zaljubljuju jedno u drugo i žele da snime dokumentarni film o susretu dve kulture... Jedna je od priča iz filmova koje možete pogledati narednih dana.

Svečano otvaranje sedmog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma biće organizovan 8. maja 2014.godine u Velikoj dvorani Sava Centra srpskim premijerama dva izuzetna ostvarenja o fascinantnim ličnostima sa ovih prostora koji su veoma uspešne karijere ostvarili u sferi sporta i muzike.

U sedam dana trajanja festivala biće prikazano čak 34 34 najboljih ostvarenja recentne dokumentarne filmske produkcije iz celog sveta i iz Srbije. Prvi koji će se predstaviti publici biće film „Fudbalski trener Zoran i afrički tigrovi" reditelja Sema Bensteda iz Velike Britanije.

Filmovi će biti prikazani u šest programskih celina: Srpski takmičarski program, Međunarodni program, 3D, BELDOCS podržava, Kosovo i Metohija u fokusu, Van konkurencije. Specijalni program biće posvećen obeležavanju stogodišnjice od Prvog svetskog rata.

BELDOCS 2014 se održava u Sava Centru, Domu omladine Beograda, Dvorani kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu Fontana, Cineplexx-u, Domu kulture Studentski grad.

Festival se završava 14. maja u 21h svečanom ceremonijom dodele nagrada i projekcijom ovogodišnjeg Oskarovca u kategoriji dokumentarnog filma "Dvadeset stopa od zvezda", Morgana Nevilla.

Nakon završetka festivala u Beogradu najbolji filmovi biće prikazani u okviru turneje BELDOCS EHO u dvadesetak gradova i sela u Srbiji.

Više informacija o festivalu možete naći na linku.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

 • inception
  Filmovi

  Inception

  Film koji na neki način sa filmom Matrix, deli pitanje - šta je realnost...

 • kundun
  Filmovi

  Kundun

  Priča koju je ispričao i prikazao Martin Scorsese još 1997. godine…

 • Filmovi

  Dante’s Inferno Animated

  Večita klasika predstavljena u izvanrednoj animaciji.

 • Filmovi

  The Illusionist

  Fantazija, misterija, romansa... i još više od toga...

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.