Položaj kineske žabe

Fama o figuricama je deo kineske tradicije, ali pojedini majstori ovaj pristup nazivaju "siromaškim feng shuijem".

Poštovana Snežana,

Negde sam pročitala da bi svake godine u stanu trebalo menjati položaj kineske tronoge žabe. Zanima me kako se to određuje i na kojoj strani sveta bi moje žabice trebalo da stoje sada.

Zahvalna,
Višnja


Poštovana Višnja,

Pre nego što vam odgovorim na pitanje, želela bih da razjasnim da postavljanje figurica nije deo klasičnog feng shuija kao i da svi ozbiljni praktičari (majstori) u svom radu ne koriste figurice. Fama o figuricama je, sa druge strane, deo kineske tradicije, a pojedini majstori ovakav pristup nazivaju ''siromaškim feng shuijem'', zato što tu nema sistemskih i trajnih promena.

Sve u svemu, klasični feng shui je nastao da bi se obezbedio opstanak porodica na dugoročnim osnovama, iz generacije u generaciju. Zamena za ovu tezu jeste - postavljanje figurica, koje je na zapadu dodatno obučeno u new age odeću.
Ono što se priznaje u klasičnom feng shuiju, jeste - uticaj vremena. Svaka nova godina donosi drugačiji raspored energije po prostoru, što zahteva određena podešavanja. U tom kontekstu, u 2011., prosperitetan sektor je severozapad, koji je domaćin tzv. Zvezde tekućeg prosperiteta, pa je preporuka da se ovaj sektor što više koristi za spavanje, boravak, rad...

Tako da je ideja o stavljanju tronoge žabe u različite oblasti tokom svake godine sasvim sigurno u vezi sa godišnjim promenama obrazaca energije.

Snežana Tufegdžić Althea, majstor klasičnog feng shuija i stručni konsultant za odabir i uređenje životnog i poslovnog prostora

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.