Ovalni oblici za bolji feng shui

U prostoru s krivinama nameštaj pravih linija može dodatno da naruši protok Ch'i.

Cijenjena Snježana,

Stan ima oko 63 m2, u novogradnji. Rodjena sam 27. januara 1971. godine, a kćerka 30. 03. 1992., obje u Tuzli. Iako je zgrada trebala biti završena jos prije 3 godine, ovdje smo konačno uselile krajem marta ove godine.

Na tlocrtu koji prilazem vidite da je stan neobican, trapezast. Umjesto spavaće sobe morala sam napraviti dječiju, tj. djevojačku, a u trpezariju sam samo unijela krevet i načinila je spavaćom. Drugačije nije moglo.

Rado bih čula Vas savjet za uredjenje našeg doma.

Hvala,
Jasmina

Poštovana Jasmina,

Stan koji ste uzeli je zaista neobičnog oblika. Verujem da ste čitali knjige iz ove oblasti i da već znate dosta toga, ali nije naodmet da ponovim da je najbolja opcija za stan da bude pravilnog oblika.

U stanovima (i zgradama) koji su veoma izduženi, oblika U, X, P i sl. (tu spada i vaš stan), energija ne cirkuliše skladno, odnosno ne distribuira se jednako, što na duže staze može da stvara probleme (konfuziju, neodlučnost, nesnalaženje...).

Na žalost, ni u ovom slučaju, kao ni kod drugih strukturalnih problema, ne postoji adekvatno rešenje, odnosno kontra-mera kojom bi situacija mogla da se poboljša. Za vas je najbolje da se držite nekih opštih Feng Shui preporuka, te da koristite povoljne lokacije i pravce i da za spavanje pronađete mesto u sobi koje je najudaljenije od ulaza u sobu. Takođe, pogledajte kroz svaki prozor, te za svakodnevni boravak izbegavajte ona mesta ka kojima ''idu'' pravi putevi ili oštre ivice drugih zgrada.

Što se tiče nameštaja i detalja, pokušajte što više da koristite ovalne oblike, zato što u ovako krivom prostoru nameštaj pravih linija može dodatno da naruši protok Ch'i.

Isto tako, proveravajte redovno godišnje uticaje (pogledajte FB Klasicni Feng Shui i/ili blog), zato što u pojedinim godinama izvesni uticaji mogu da se ''aktiviraju'' te da donesu neprijatne situacije. Ove godine, rešenje mogu biti metalni zvončići - ili neki drugi predmet od metala, koje ćete postaviti na samom ulazu u prostor (na zid).

Snežana Tufegdžić Althea, majstor klasičnog feng shuija i stručni konsultant za odabir i uređenje životnog i poslovnog prostora

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.