Najbolja lokacija za kamin

Ako je element Vatra dobro balansiran sa veličinom prostorije, ispunjavaće prostor toplinom i bliskošću. U takvoj atmosferi bolje će se opustiti svi ukućani.

Draga Snežana,

Živim na prvom spratu  porodične kuće koja nije pravljena po feng shui principima. U centralnom delu stana se nalazi kamin koji se s vremena na vreme i koristi. Da li je to dobra pozicija i, ako nije, šta mi preporučujete? Kuća je građena 1980. godine i tada je napravljen i kamin.

Radujem se vašem odgovoru.
Jelena Radić iz Beograda


Jelena,

Pošto ne znam neophodne detalje, mogu da vam odgovorim na vaše pitanje samo sa jednog opšteg mesta.

Kamin je oduvek bio značajan kao mesto oko koga su se okupljali članovi porodice i delili porodično vreme. Element Vatra, ukoliko je dobro balansiran sa veličinom prostorije, ispunjava prostor toplinom i bliskošću i pomaže opuštanje.

Opšte pravilo je da je najbolja lokacija za kamin - severoistok, zato što se radi o dve kompatabilne energije (kamin=Vatra, severoistok=Zemlja). Sledeće povoljne oblasti za kamin jesu istok, zatim jugoistok i jugozapad.

Naravno, pre nego što se odredi konačno mesto za kamin, potrebno je proveriti tzv. leteće zvezde u oblasti; ukoliko se u oblasti već nalaze zvezde 2,5 i 7, tada oblast nije pravo mesto za kamin.

Snežana Tufegdžić Althea, majstor klasičnog feng shuija i stručni konsultant za odabir i uređenje životnog i poslovnog prostora

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.