Legendarna bonsai biljka čuje molitve: vodena pahira donosi novac i blagostanje

Po feng šuiju pahira donosi zdravlje, sreću, napredak i novac u dom! Njenih 5 velikih listova simbolizuju upravo 5 feng šui elemenata: Metal, Drvo, Vodu, Vatru i Zemlju...

Biljka pahira (Pachira aquatica) potiče iz Srednje i Južne Amerike. Ovo drvo je jedno od feng šui biljaka koje donosi sreću i novac u dom. Simbolično se povezuje sa srećom u finansijama i biznisom, i zato se često zove i drvo novca.

U svom prirodnom staništu pahira dostiže visinu i do 17 m. U kućnim uslovima njena visina varira od malih bonsaija, do 60 cm , pa do visine od 2 m.

Najbrži feng šui saveti: moć pirinča i sveća za bolju komunikaciju s partnerom...

Stablo pahire uglavnom čine više manjih isprepletanih u jedno. Listovi su zelene boje, i uglavnom se nalazi po 5 na svakoj grani.

Pahira retko cveta u zatvorenom prostoru. Njen cvet je zanimljiv, krem-bele boje skupljen u veliku metličastu cvast. Plod je dug, ovalan, braon-zelene boje, i podseća na kokosov orah.

Kao bonsai pahira postaje neobičan detalj u enterijeru doma. Prema predanju jedan stari siromašni farmer koji je celog života naporno radio nalazi na livadi jednu neobičnu biljku. Pomislio je kako je Bog sigurno čuo njegove molitve i dao mu priliku da se obogati. Odneo je biljku kući, posmatrao je i ispitivao. Pošto je utvrdio da je otporna i da zahteva malo nege počeo je da je gaji. Veoma brzo je potražnja za njom porasla i on se obogatio. Biljku je nazvao drvo novca.

Po feng šuiju pahira donosi zdravlje, sreću, napredak i novac u dom, zbog karakteristika 5 velikih listova koji simbolišu 5 feng šui elemenata: Metal, Drvo, Vodu, Vatru i Zemlju. Zato se i smatra da ima sposobnost da zameni i aktivira slabije elemente ili elemente koji nedostaju u prostoru doma.

Feng šui saveti za obilje i novac: kako da napravite vazu bogatstva...

Veruje se da ako se u isprepleteno stablo pahire stavi kovanica da će donositi novac, a ako se na nju vežu crvene i zlatne trakice donosiće sreću u dom. Veruje se i da je ova biljka idealan poklon za poslovne ljude i za mladence.

legendarna_bonsai_biljka_cuje_molitve_vodena_pahira_donosi_novac_i_blagostanje_1

Izvor: Artnit

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.