Kristali i feng shui

Kineski majstori rade na "velikoj slici" prostora, a ne s figuricama, simbolima i kristalima.

Moje ime je Stela. Imam jedno pitanje vezano za uglove svoje kuće ukoliko biste bili ljubazni da mi pojasnite moju dilemu. Zapravo u prlogu sam Vam poslala nacrt kuće i moj grubi nacrt nameštaja raspoređenog po prostorijama, međutim, moja nedoumica je ovaj kružni deo dnevnog boravka u kome se nama nalazi garnitura za sedenje i prostor između garniture i zidića,da li je to pravi ugao i zapravo koji je onda nama levi najudaljeniji ugao od ulaznih vrata. Po celoj kući imam prilično krupne komade kristala i nadam se da sam ih pravilno rasporedila. Feng Shui sam počela skoro da čitam i istražujem, moje glavno interesovanje su kristali, no s obzirom da su jedno sa drugim u vezi bila bih Vam neizmerno zahvalna na pomoći.

Unapred zahvaljujem i slatki pozdrav s Palića :)

Mnogo godina sam se bavila onim za šta sam verovala da je feng shui. Međutim, kada sam, pre desetak godina, odlučila da otputujem u Aziju da bih istražila autentični feng shui, shvatila sam da sve to za šta mi ovde (na Zapadu) verujemo da je feng shui, zapravo nema skoro nikakve dodirne tačke sa autentičnom metodom! Direktni kontakt s kineskim majstorima me je u prvi mah razočarao, zato što su na nedvosmislen način objasnili da sve figurice, kristali, simboli i sl. nemaju nikakve veze s feng shuijem.

Ono što ima veze jesu lokacije i pravci, elementi, Yin i Yang, kao i formule poput Ba Zhai i Xuan Kong Fei Xing. Kada je tzv. ''velika slika'' vašeg prostora odrađena tako da se potencijali prostora iskoriste do maksimuma kao i kada se glavni elementi stanovanja usaglase s korisnicima, tada apsolutno nema nikakve potrebe ni za kakvim figuricama, simbolima i-ili kristalima! Tako da danas ove detalje uglavnom koriste početnici i-ili amateri koji nisu raspoloženi za višegodišnje zahtevno studiranje.

Svi kineski majstori se slažu u tome da male stvari ne mogu da koriguju velike nedostatke, niti mogu značajno da utiču na živote ljudi, osim ako nije u pitanju sinhronizacija na relaciji prostor-vreme, zato što upravo dobar tajming nekada ima veze sa rezultatima koji se postižu, a ne kristali ili figurice same po sebi!

Snežana Tufegdžić Althea, majstor klasičnog feng shuija i stručni konsultant za odabir i uređenje životnog i poslovnog prostora

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.