Ključni elementi pri izboru kuće

Ne zaboravite da je finansijski prosperitet tek jedan deo sveukupne slike prostora.

Poštovana Althea,

Ja sam rođena 01.06.1984. u 15:03 u Beogradu. Moj dečko sa kojim planiram zajednički život u inostranstvu (u Holandiji) je rođen 14.06.1978. u 09:56 u Zutphenu Holandija. On i ja smo trenutno u procesu odabira i kupovine kuće u Holandiji, pa nas zanima kako možemo da unapredimo finansijsku situaciju ubuduće kada je reč o povoljnim pravcima i rasporedu te nove kuće. Na šta posebno treba da obratimo pažnju?

Hvala Vam najlepše na odgovoru.

S poštovanjem,

M.M.A.


Poštovana M.M.A.,

Kupovina kuće je uvek najbolja moguća opcija za stanovanje, zato što su tada šanse da se podese svi važni elementi stanovanja - najveće.

Važno je da znate da je finansijski prosperitet tek jedan deo sveukupne slike prostora i da su najvažniji elementi kojima se treba rukovoditi prilikom izbora kuće, sledeći:

- lokacija; pošto u kući provodimo dosta vremena, važno je da ona bude na dobroj lokaciji, gde je energija tla zdrava i ima je u izobilju; takođe je važno da se kuća tako postavi da može da upije energiju tla, kako bi ukućani mogli da je iskoriste za sopstvenu dobrobit;

- podešavanje osnovnih elemenata stanovanja prema ukućanima, kako bi se osigurala usklađenost (dizajn kuće, ulaz, spavaća soba i krevet, kuhinja i šporet, opšti raspored prostorija);

Jednom kada ste našli dobru lokaciju i kada ste smestili kuću na najbolji način, otvorili vrata na najboljem mestu i podesili sve ostale elemente stanovanja tako da odgovaraju vama i suprugu i da zauzimaju najbolja mesta u prostoru, i finansijski prosperitet će biti deo sveukupne slike, tako da nema potrebe da na taj deo života obraćate posebnu pažnju.

Što se tiče same lokacije, informacije o dobroj lokaciji možete pronaći u raznim knjigama o feng shuiju (pa i u mojoj); ipak, ta vam saznanja ne mogu garantovati da ćete moći takvu lokaciju sami i da pronađete. Najbolje je da pozovete stručno lice - majstora da izadje na teren, iako je moguće raditi i off-site, sa google earth i topografskim mapama, kao i informacijama o lokalnoj deklinaciji; uglavnom svi majstori rade i ovako, pa tako i ja.

Što se tiče povoljnih pravaca, postoje 3 osnovna metoda za odabir pravaca za orijentaciju kuće, odnosno ulaza.

Jedan je Ba Zhai /''Osam kuća''/, gde se povoljni pravci određuju na osnovu godine rođenja ukućana i ovaj je metod prilično jednostavan za primenu, pa ga možete i sami koristiti. Složeniji metodi uključuju analizu Ba Zi, gde se iz datuma rođenja ukućana pronalaze pravci koji balansiraju sudbinu, kao i Da Gua, gde se koriste heksagrami, čijim se kombinovanjem postiže sklad između ukućana i energija tla i neba.

Snežana Tufegdžić Althea, majstor klasičnog feng shuija i stručni konsultant za odabir i uređenje životnog i poslovnog prostora

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.