Gde je najbolje postaviti fontanu u bašti: 5 feng šui saveta za srećan i bujan vrt

Malo jezero ili fontana će sigurno privući blagotvornu energiju u vrt.

Ako imate mogućnost da kreirate vrt oko svoje kuće, bez obzira na to koliko mali bio, samo napred. Lepa bašta će stvoriti jaku feng šui energiju i neutralisati lošu energiju pre nego što uđe u vašu kuću. Iako umetnost baštenstva treba savlađivati godinama, upotrebite feng šui za početak i budite strpljivi.

Definišite feng šui bagua element i koristite se odgovarajućim, a jednog dana ćete shvatiti kako imate prelepu baštu.

Kako da odredite feng šui bagua element, pročitajte ovde.

1. Napravite viziju vrta

Dobar dizajn feng šuija u bašti će pomoći da privučete hranljivu, visokokvalitetnu energiju na kućnu adresu. Kada je u pitanju dobar feng šui vrt, veličina nije glavni kriterijum. Naravno da je divno biti okružen velikim, bujnim vrtom, ali ako imate mali prostor, opet možete napraviti dobar feng šui vrt.

8 feng šui detalja koji nas štite od negativne energije u domu...

2. Definišite mapu energije u vrtu

Da li je vaša kuća bagua ili mapa energije ista kao i vaše dvorište? Kada definišete baguu vašeg doma, da li i vaš vrt spada u kućnu baguu? Sve su to dobra pitanja, a odgovori su: za najjednostavnije tumačenje, posmatrajte svoj dom kao integralni deo energetske mape cele bašte. Obrnuto, vaša bašta ne spada u energetsku mapu vašeg doma. U tom pravilu postoji samo jedan izuzetak. To je situacija kad kuća ima oblik latiničnog slova "L" pa se čini kao da zamišljenom "kvadratu" kuće nedostaje jedan deo. Takvo polje naziva se "nedostajuće" polje bague. Idealno je da u njemu uredite terasu, kutak za sedenje ili pravilni vrtni element koji će vizuelno "dopunjavati" kuću i činiti zajednički kvadrat ili pravougaonik s njom..Ako koristite bagua mapu, najbolje je da fontanu smestite u zonu porodice, zdravlje i obilja.

Ako želite jednostavno uputstvo, koje odgovara svima, odlučite se za fontanu pred kućom koja će privlačiti dobru energiju. Idealni modeli su oni kod kojih se voda jednako razliva na sve strane, a ako imate usmerenu fontanu, onda voda treba da se odliva ka kući a ne od nje. Takođe, nije dobro da imate dve fontane - sa obe strane ulaznih vrata!

3. Funkcija vode

Ako planirate da vaš vrt ima funkciju vode, postoje neke osnovne smernice feng šuija kako biste poboljšali energiju. Prvi korak je znati bagua zone vašeg vrta. Jednom kada znate, kao i kad imate razumevanje 5 elemenata, locirajte najbolju bagua oblast za vaš vodeni akcenat. Na primer, vodeni element je veoma koristan u oblastima: istok, jugoistok i sever. Dakle, izaberite najbolju poziciju u jednoj ili svim oblastima i tu postavite fontanu ili drugi vodeni ukras.

4. Koristite se najboljim feng šui dekorom

Dobar feng šui u bašti će doneti dobru energiju u vaš dom. Lepa bašta će oduševiti vaša čula i osvežiti energiju. Ako imate dovoljno prostora iskoristite sve bagua zone i dekorišite sa odgovarajućim elementima. Dodajte ukrase kao što su: fontana, statue, hranilice za ptice, kamene gazilice i slično... a pazite da je vaš dekor od kvalitetnog materijala.

5. Proverite vrt

Veoma je lako reći da li vrt ima dobar feng šui ili ne. Kako se osećate u bašti? Da li vam se sviđa da provodite vreme tamo? Da li ide uz vas i da li uživate u njemu? Bez obzira na to da li govorimo o vašem domu, bašti ili kancelariji, lako se možete povezati sa kvaliltetnom energijom u bilo kom prostoru.

Primenite ove savete i vrt će blistati dobrom energijom koja će se širiti i na vaš dom. Lako je i jednostavno, a mi vam želimo sreću u radu.

gde_je_najbolje_postaviti_fontanu_u_basti_5_feng_sui_saveta_za_srecan_i_bujan_vrt_1

Izvor: Moj enterijer

N. O.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.