Biljke za balansiranje energije

Zagađivače upijaju paprat, engleska ljubičica, spatifilum, hrizantema, adam i kukuruzova biljka.

Poštovana Snežana,

Želim da svoj novi dom oplemenim sobnim biljem koji nosi pozitivnu energiju. Koje biljke mi Vi preporučujete? Hvala unapred.

Srdačno,
Marija Vasiljević, Beograd


Draga Marija,

Generalno pravilo za uređenje unutrašnjosti prostora u klasičnom Feng Shuiju se zasniva na balansiranju principa Yina i Yanga. Ovo pravilo u praksi znači da za svoj prostor biramo biljke koje su kao prvo u skladu sa veličinom prostora; dakle, male biljke su pogodne za male prostore a velike biljke za – velike. Zatim, s obzirom na to da su naši prostori puni nameštaja koji je uglast, radi balansiranja treba birati biljke čiji su listovi okrugli.

Uz sve pomenuto, vi možete birati biljke za svoj prostor i po nekim drugim kriterijumima, npr. onim koje je dala NASA, dokle god nisu u suprotnosti sa pomenutim pravilima o balanasiranju energije u unutrašnjem prostoru.

Neke od lekovitih biljaka, koje upijaju zagađivače iz prostora, a pri tome ispunjavaju kriterijume o balansiranju energije u prostoru, jesu: paprat, engleska ljubičica, spatifilum, hrizantema, adam, kukuruzova biljka, itd.

Snežana Tufegdžić Althea, majstor klasičnog feng shuija i stručni konsultant za odabir i uređenje životnog i poslovnog prostora

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.