Vežba za aktiviranje čeone čakre: evo kako da se povežete sa svojom intuicijom

Povežite se sa svojom intuicijom - evo kako da aktiviratečeonu čakru kroz jednostavnu vežbu od samo par minuta!

Čeona čakra je šesti energetski centar koji se takođe naziva i treće oko, ovim okom mi vidimo sve ono što stvarnim očima ne možemo, tako da ćemo preko ovog unutrašnjeg vida zapravo biti u mogućnosti da jasno prepoznamo suštinu iznad forme u svakoj situaciji.

Šesti energetski centar pripada ženskom principu čija je svrha uspostavljanje i osnaživanje konekcije sa intuicijom. Preko energetskih centara koji su nosioci ženskog principa (drugi, četvrti i šesti), mi zapravo primamo sadržaj ili poruke od više inteligencije, dok kroz energetske centre koji su nosioci muškog principa (prvi, treći, peti i sedmi) mi te poruke izražavamo. Ukazivanje poverenja u više vođstvo, tj. razvijanje svesne komunikacije sa našim duhovnim vodičima je odlika šestog energetskog centra. Osnovna funkcija ovog centra je da nam obezbedi uvid u svrhu našeg postojanja, jasnoću u pogledu prirode sopstvenih i tuđih postupaka, kao i mogućnost konstantnog širenja sopstvenih i tuđih vidika.

Proverite da li vam je blokirana šesta čakra: spojite ruke na grudima i uradite ovu vežbu za otvaranje čeone čakreProverite da li vam je blokirana šesta čakra: spojite ruke na grudima i uradite ovu vežbu za otvaranje čeone čakreŠesta ili čeona čakra utiče na zdravlje, imunitet i psihičko stanje! Proverite da li je blokirana, a mi vam predstavljamo vežbu…

Ovaj centar se takođe naziva i treće oko, ovim okom mi vidimo sve ono što stvarnim očima ne možemo, tako da ćemo preko ovog unutrašnjeg vida zapravo biti u mogućnosti da jasno prepoznamo suštinu iznad forme u svakoj situaciji. Osobe sa razvijenim šestim energetskim centrom spadaju u velike vizionare sveta zato što imaju mogućnost da proniknu u prirodu svih makro i mikroobrazaca ili ciklusa u čoveku, prirodi, društvu, planeti, kao i kosmosu.

Na nivou petog energetskog centra nama se po prvi put otvara mogućnost da vidimo sopstvene misli ili emocije iz pozicije posmatrača, dok na nivou šestog energetskog centra mi jasno prepoznajemo kako se te misli i emocije grupišu formirajući jedinstveni obrazac. Ova sposobnost potiče iz povezivanja sa širim poljem postojanja, objedinjavajući svoje sopstvo sa najširom perspektivom koja prevazilazi polaritete. Iz ove perspektive nama je uvek sve jasno, tačno znamo kojim putem treba da idemo, ne trošimo energiju i vreme na sadržaj koji ne vibrira u skladu sa našom najvišom svrhom.

Vežba za aktiviranje čeone čakre

Naš šesti energetski centar zauzima poziciju između naših obrva ili malo iznad. On predstavlja komandni centar našeg uma. S obzirom na to da su vežbe za ovaj energetski centar veoma suptilne, potrebno je da omogućimo sebi udobnost, prostor, samoću i mir za ovaj set vežbi.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.