Upoznajte sopstvene dubine

Stanite ispred ogledala nekoliko minuta, posmatrajte svoj položaj, svoj grudni koš, stomak, ramena, svoj odraz u ogledalu. Dišite duboko, jer je to odličan način da slavite svoje postojanje i odate počast životu.

Danas u svetu postoji toliko stvari koje su snažne i zahtevne i odvlače nam pažnju, nagoneći naš um da luta, da zaboravimo ko smo zaista. Zaboravljamo kvalitete koji nas čine ljudskim bićem. Reagujemo nezrelo, a zatim osećamo stid ili nam je žao zbog načina kako smo se poneli a koji ne prezentuje našu istinu, naše plemenite ideale.

Čitava struktura u kojoj funkcionišemo - prvenstveno kulturološka, koja je sada posebno jaka i ima najviše udela u onome što se dešava, pogotovo u zapadnom svetu, gde um usled delovanja medija, kulturoloških očekivanja i socijalizacije, prestaje da funkcioniše i usled fokusiranja na negativno, zaboravljamo pozitivne aspekte u nama samima jer se um više koncentriše na negativno nego na pozitivno. Meditiranjem ili fokusiranjem na mantru, ne menjate samo realnost u datom momentu, već dajete sebi snagu i energiju da buduće akcije doživite drugačije.

Ako dozvolite negativnim uticajima da postanu deo vašeg života, usmeravajući pažnju na njih i dajući im energiju i vreme (gledajući vesti, čitajući izveštaje u novinama, pričajući o lošim događajima sa prijateljima, ili jednostavno, razmišljajući o njima), lagano se udaljavate od plemenitosti svog bića i um počinje da stvara sve više i više slika koje postaju nerazdvojini deo vaše ličnosti. Kada gledate vesti, čak i kada se radi o događajima daleko od vas, te slike se utiskuju u vaše misli i povezuju se sa dubinom vašeg uma, onim nesvesnim delom iz kog će vas ti prikazi mučiti.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.