U nedelju je jedan od najlepših praznika: evo koji običaji se poštuju za Detinjce

Koji se običaji poštuju na Detinjce - lep hrišćanski praznik koji slavi porodicu i ljubav!

Pravoslavni vernici slave Detinjce tri nedelje pred Božič, a ovo je radostan praznik koji slavi ljubav, slogu i darežljivost, piše Lovesensa.

Običaj za Detinjce jeste da ujutru roditelji ili bake i deke simbolično vežu ruke deci ili ih zagrle i ne puštaju dok im deca ne daju neki poklon. Na ovaj praznik deca roditeljima poklanjaju slatkiše, voće, crteže ili poljubac kao njlepši dar svojim roditeljima.

Još jedan običaj je da roditelji ispune trpezu jelima koja njihova deca vole i da ovaj porodični praznik provedu zajedno u miru i ljubavi.

Vladeta Jerotić o velikoj i najtežoj hrišćanskoj vrlini: ovo pomaže da se lakše suočite sa teškoćama u životuVladeta Jerotić o velikoj i najtežoj hrišćanskoj vrlini: ovo pomaže da se lakše suočite sa teškoćama u životuDa li je smirenje zaista moguće i koliko je važno da budemo u harmoniji sa samim sobom kako bismo se lakše nosili sa svim…

Nakon što se proslave Detinjci, slede hrišćanski praznici Materice i Oci koji imaju sličnu simboliku. Ovi praznici imaju za cilj jačanje porodičnih odnosa, ljubavi i simbolizuju neraskidivu vezu između dece i roditelja.

Običaji za ovaj praznik predstavlja pripremu porodice za najradosniji hrišćanski praznik - Božić.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.