Treća nedelja Velikog posta - poštuje se jedan važan običaj: ako ovo izbegnete u narednih 7 dana, očekuju vas mir, radost i ljubav

Krstopoklona nedelja nas podseća na važan simbol hrišćanstva, a evo šta treba da izbegnete ove sedmice!

Treća nedelja Vaskršnjeg posta naziva se Krstopoklona nedelja, a za nju se vezuje jedan važan običaj koji jača volju i čisti dušu, piše Lovesensa.

U subotu ove nedelje tokom bogosluženja u sredinu crkve iznosi se krst kao podsetnik na cilj smirenog hrišćanskog života. Takođe, ovo je podsnik da je krst važan simbol u hrišćanstvu.

Prema verovanju, u ovoj nedelji treba da izbegnemo svađe, sukobe, prepirke, nervozu, da odolimo iskušenjima. Krstopoklona nedelja je naša opomena i podsticaj da se vratimo mirnom životu, punom ljubavi i nade.

Kako koristiti tamjan tokom molitve i meditacije: njegov miris donosi u dom mir i srećuKako koristiti tamjan tokom molitve i meditacije: njegov miris donosi u dom mir i srećuEterično ulje tamjana - pomaže da umiritmo um i produbiti disanje pa je idealan za meditaciju i molitvu i sve slične duhovne…

Kada se kaže da svako nosi krst na svojim leđima, to ne znači samo da smo opterećeni našim brigama i teškoćama, već i da živimo u skladu sa svojom savešću.

Kada ste svesni svih svojih postupaka, prihvatete svoje greške i spremni ste da pokrenete neraskidiv krug dobrih dela, to znači da se vaša duša svakodnevno čisti od negativnih elemenata i vaša savest je mirna.

Običaj je da pravoslavni vernici poste Krstopoklonu nedelju.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.