Tajna tajne – tehnika ostvarenja sebe i svojih želja

Na nivou svesti, moramo naučiti da kontrolišemo svoje misli i emocije. To je lakše reći nego učiniti, ali vi zaslužujete da imate sve što želite – učinite da se to i dogodi!

Verujem da se većina čitalaca seća, ili je čula za starog K. Marksa i njegovu čuvenu 11. tezu o Fojerbahu. „Do sada su filozofi samo tumačili svet, a radi se o tome da se svet promeni.“ Mutatis mutandis, Fabijanova 1. teza o duhovnosti, bila bi: „Dosta smo čitali o duhovnosti – vreme je da to i primenimo.“

Osnova pristupa je u tome da od objekta Stvarnosti postanemo njen subjekat i stvaralac. Mi to već jesmo, ali dogadjaje i želje privlačimo na konfuzan i haotičan način i sa pretežno negativnim predznakom, pa nam se čini da je Stvarnost konfuzna i negativna. Da bismo ostvarili tu promenu uloge, trebalo bi da razumemo i usvojimo stav da Stvarnost uopšte nije objektivna. Stvarnost je subjektivna i predstavlja zbir naših svesnosti. Ona je Svesnost. Ona nema drugi sadržaj sem onoga koji joj mi dajemo svojim mišljenjem, emocijama i željama. Pokušajmo da zamislimo da je svest svetlo projektora, naše želje dijapozitiv, a Stvarnost platno. Šta god mi mislimo i želimo, uz pomoć svetlosti svesti projektuje se na „platno“ i postaje stvarnost.

Srećom, ne ostvaruju se sve naše misli i želje nego samo one koje „vrtimo“ dovoljno dugo i na odredjeni način. Taj odredjeni način je tehnika o kojoj govorimo i svodi se na to kako da „privolimo“ Univerzum da ostvaruje naše želje, kako da navedemo zakon privlačenja da radi u našu korist.

Mi imamo svest i podsvest kao delove svoje ličnosti (forme) i imamo suštinu, ono što zapravo jesmo, svoje Biće. Svest omogućuje logično mišljenje i donošenje odluka. Podsvest čuva sećanja sa emotivnim nabojem i to je osnova podsvesnih ponašanja. Mada nema mogućnost logičnog mišljenja, podsvest je najmoćnija pogonska snaga naših postupaka. Ona je odgovorna za spontane reakcije kao što su plač, smeh, mržnja i ljubav, bez obzira na to da li su logične ili ne.

Biće je Bog (Univerzum) u nama – kako god ga zvali. Odluku da nešto želimo (bogatstvo, zdravlje, vezu) donosi svest. Svest može započeti proces ostvarenja, ali ne može učiniti da se želje materijalizuju. Da bismo želju preneli Biću, moramo komunicirati sa podsvešću. Svest ne može da komunicira sa Bićem. Jedini način da se komunikacija uspostavi jeste putem podsvesti. Svest želju mora da „utisne“ u podsvest da bi bila preneta Univerzumu i mogla da se materijalizuje.

Karmički horoskop: otkrijte zadatke i skrivene kutke svog karaktera...

Na nivou svesti, moramo naučiti da kontrolišemo svoje misli i emocije. To je lakše reći nego učiniti. To se radi tako što pokušavamo da se ne identifikujemo sa mislima i emocijama (ja imam telo – ali nisam svoje telo, imam misli – ali nisam misli, imam emocije – ali nisam emocije), nego da posmatramo, kao svedok, svoje misli i emocije koje ih prate. Kao što sunce posmatra oblake.

Mnogo možemo naučiti slušajući tu svoju unutrašnju priču, da li se obraćamo sebi sa poštovanjem ili nipodaštavanjem. Negativne i obeshrabrujuće misli („nije trebalo da to uradim“, „nisam ja za to“ i slično) veoma škode procesu ostvarenja. Da bismo dospeli do podsvesti, treba da sklonimo um s puta. To postižemo opuštanjem. Dok smo budni, nalazimo se u „beta stanju“ (15–40 ciklusa moždanih talasa u sekundi), a u stanju opuštenosti („medju javom i medj snom“) nalazimo se u „alfa stanju“ (7–14 ciklusa u sekundi). U alfa stanju naša podsvest prijemčiva je za sugestije.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.