Sve tajne čudesne astralne projekcije: kako izgleda odvajanje duše i svesti od tela

Fenomen vantelesnog iskustva za neke je prirodno koliko i spavanje i disanje, a ovo su sve tajne o astralnom putovanju!

Kad se duša odvoji od tela - Pre nekoliko decenija, ograničenja komunikacijske infrastrukture stvarala su neku vrstu tampona izmedu snažnih uticaja svetskih zbivanja i naše osetljivosti. Ali danas, kad smo ovako izloženi direktnim prenosima, masovnim medijima i multimedijalnosti, sve je veći broj onih koji ne mogu pobeći od razmišljanja o vrednosti našeg postojanja, nivou zrelosti čovečanstva i, kao prirodna posledica toga, o temi evolucije.

Test: da li ste indigo osoba i koje generacije

Na sreću, naučna dostignuća omogućila su nam da razumemo smisao određenih elemenata našeg postojanja. Nedavna otkrića na poljima tehnologije i komunikacije imaju tako jak pozitivan uticaj na nivo našeg obrazovanja i rasuđivanja da naša pitanja o postojanju i evoluciji postaju sve preciznija i izazovnija. Ipak, nauka, usprkos svoj njenoj soflsticiranosti, i dalje ostaje nesposobna pružiti nam dokazivo objašnjenje onoga što se s nama događa nakon što umremo, na primer.

Vera je tradicionalno igrala važnu ulogu u objašjavanju enigmi kao što je ova, i sve do nedavno verski su nazori bili široko prihvaćeni, dajući veliki doprinos ublažavanju naše zabrinutosti u pogledu smrti i zagrobnog života. Ali, s povećanjcm nivoa našeg znanja i pronicljivosti postajemo sve manje spremni prihvaćati neosporive 'apsolutne' istine i mistične interpretacije. Posledica toga je da ljudi širom sveta danas traže preciznije i logičnije odgovore koje mogu sami proveriti na prastara egzistencijalna pitanja kao što su: 'Odakle sam dosao?', 'Kamo ću otići kada umrem?', 'Kako će mi tamo biti?', 'Ko će još biti tamo?' i 'Šta je smisao mog života?

Kao odgovor na tu sve veću potražnju, na tržištu se pojavilo preobilje 'puteva do prosvet!enja'. Neki od njih se prihvacaju preko pametno reklamiranih proizvoda kao sto su predavanja, seminari, knjige i video kasete, i njihov medunarodni komercijalni uspeh dokazuje da u celom svetu postoji potražnja ogromnih razmera. Ipak, mnoge od tih metoda, filozofija, teorija i praksi od pojedinaca traže određeni stepen vere, i ne mogu se proveriti objektivnim sredstvima. S tako puno ponuđenih mogućnosti, skoro smo došli do toga da nam trebaju kursevi za to koji kurs odabrati. Kako da onda razlikujemo ono što je vredno od onoga šta nije? Kako možemo stvarno znati što je relativna istinal I da li je dovoljno jednostavno verovati u nešto zato što u to veruje neko drugi, zato što se čini da to ima smisla ili zato što od toga osećamo neku toplinu oko srca?

Današnja nauka, sa svojom konvencionalnošću, ograničena je i nije razviia nikakve metode pomoću kojih bi mogla odgovoriti na ova ili ranije spomenuta pitanja, i nije u stanju potvrditi postojanje života u drugim dimenzijama. U potrazi za boljim načinima dolaženja do dokazanih i proverljivih odgovora, neki naučnici gledaju na proučavanje vantelesnih iskustava - VTI, koja su tokom istorije dokumentovana još od vremena drevnog Egipta, kao na delotvomo sredstvo kojim lično možemo proveriti što se nalazi izvan granica onoga što možemo opaziti našim telesnim čulima. Korištenjem naprednijeg modela i naučnici mogu istraživati postojanje neopipljivih dimenzija, primenjujući razne metode koje uključuju analizu detaljnih, dobrovoljno danih informacija iz priča o ličnim iskustvima lucidnih VTI-a. Eksperimentalna istraživanja koja sprovode brojne naučne organizacije dodatno potvrđuju stvarnost VTI fenomena i astralne projekcije.

VTI je univerzalni fenomen za koji je u potpunosti sposobno svako ljudsko biće i netrebamo ovu davno priznatu pojavu smatrati čudnom ili ekstremnom. Međutim, svako treba da doživi vlastito iskustvo i sam da se uveri u istinitost o astralnoj projekciji.

Vantelesno iskustvo, takođe poznato i kao astralno putovanje ili astralna projekcija, jednako je prirodno kao spavanje ili disanje. Tokom VTI-a, ljudska svest deluje nezavisno o fizičkom telu u nefizičkoj (ili vanfizičkoj) dimenziji. Ponekad se to doživljava s određenom svešću o onome što se događa, ali obično nije tako - što znaci da osoba neće imati nikakva sećanja na svoje iskustvo. VTI se spominju kroz čitavu ljudsku istoriju. Bez obzira na kulturu, socioekonomski sloj, pol, jezik, nacionalnost, veru, civilizaciju i doba, od najstarijih plemenskih društava do modernih društava XXI veka, ljudska bića spominjala su izlazak i kasniji povratak finotvarnog tela u fizičko telo s izuzetno visokim stepenom doslednosti u opisivanju brojnih različitih obježja ove pojave.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.