Svako u telu ima 7 ČAKRI: evo kako da ih otvorite i sačuvate zdravlje

Čovek je zdrav ako su sve čakre otvorene! Prođite sa nama kroz ovaj kratki vodič kroz čakre i povratite izgubljenu ravnotežu.

Istočnjačka medicina je mnogo pre zapadne spoznala da je sve energija.

Čakre su naši energetski centri koji upijaju energiju iz okoline i sprovode je u naše telo. Povezane su sa našim organima, žlezdama, nervnim sistemom i krvotokom. Zamislite kičmu kao lift i čakre kao spratove. Kako se penjete, vidik je sve širi. Zato je važno da su na svakom od sedam spratova „prozori čisti”.

Stres, neaktivnost, loša ishrana i negativne misli utiču na ravnotežu u čakrama, zamagljuju ih i blokiraju.

Osma čakra je portal čiste božanske energije: kako se aktivira Zvezda duše (Aureola)Osma čakra je portal čiste božanske energije: kako se aktivira Zvezda duše (Aureola)Šta su transpersonalne čakre i kako se radi sa osmom čakrom, Zvezdom duše... pročitajte!
  • Čovek je zdrav ako su sve čakre otvorene! Prođite sa nama kroz ovaj kratki vodič kroz čakre i povratite izgubljenu ravnotežu.

Prva čakra

Lokacija: na dnu karlice.
Element: zemlja.
Funkcija: opstanak i sigurnost.

Prva čakra je povezana sa svim što je materijalno, kao što su dom, životni prostor, novac, briga za potomstvo.
Kad nam je opstanak ugrožen, pravila se menjaju. Borimo se samo za sebe, jer ovde vlada zakon džungle: Ne veruj nikom. Pojedi ili ćeš biti pojeden!

Sportovi prve čakre su takmičarski, agresivni i individualni.

Disbalans: ako je prva čakra zatvorena, pratiće vas osećaj izgubljenosti, nepripadanja, usamljenosti. Problemi sa novcem, osećaj siromaštva, bez obzira na realno stanje. Potrebe čakre onda postaju nezasite: još jedna kola, još jedna kuća, još jedna žena...

Nezadvoljstvo sopstvenim telom, stalne dijete. Iscrpljenost, umor, bol u krstima, išijas, problemi sa prostatom i debelim crevom.

Konfliktne porodične situacije. Glavni osećaj biće strah.

Aktiviranje čakre: kontakt sa zemljom i prirodom.

Boja: crvena.
Kristali: rubin i oniks.
Eterična ulja: pačuli, tamjan, kedar.
Lako je odbaciti prvu čakru kao sirovu i neduhovnu, ali ako ne preživimo, bespredmetno je razmatrati ostale čakre!

Druga čakra

Lokacija: 4 prsta ispod pupka.
Element: voda.
Funkcija: privlačnost i zadovoljstvo.

Preko druge čakre uranjamo u svet čula. Vezana je za seksualnost. Tu leži naša sposobnost davanja i primanja. Komunikacija, svesnost o sebi, ali i o drugima. Od nje zavisi slobodno kretanje kroz život, vrednovanje sebe i sposobnost da cenimo ono što imamo. Kada druga čakra radi dobro, čovek je pun snova, energičan i aktivan.
Disbalans: ako je blokirana, javlja se osećaj dosade, neprivlačnosti i samoće. Ljubomora i zavist. Potreba da se sve drži pod kontrolom, ili gubitak kontrole, nekontrolisane strasti: seks, hrana, alkohol, cigarete, kocka, čokolada...

Aktiviranje čakre: plivanje, tuširanje, šetnja pored vode.
Boja: narandžasta.
Kristal: ćilibar.
Eterična ulja: jasmin, sandal, ilang-ilang.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.