Sutra je ČAROBAN DAN - ispunjavaju se sve iskrene želje: evo šta treba da uradite tokom zimske kratkodnevice

Zismka kratkodnevica donosi čarobnu energiju - evo kako da prizovete ostvarenje želja 21. decembra!

Zimska kratkodnevica je poseban dan: to je najkraći i najtamniji dan u godini. Ali, nakon što ovaj dan prođe, Sunce će biti prisutno na nebu sve duže, dan za danom – donoseći nam više energije i vitalnosti.

Mnogi od nas već nedeljama osećaju dolazak zimske kratkodnevice. Budući da svakog dana dobijamo sve manje i manje sunčeve svetlosti, postajemo umorniji, te nismo toliko voljni preduzimati bilo kakve akcije. Potreba za odmorom je sve veća – kao i potreba za okretanjem prema našem unutrašnjem svetu. Zbog toga su nadolazeći dani vrlo dobri za meditaciju.

Naši preci već godinama obeležavaju ovaj dan, podsećajući se na cikluse i godišnja doba koja simbolizuju konstantnu izmenu životne energije, čije smo svi mi deo. To možemo videti u mnogim duhovnim tradicijama.

Verovanja i rituali: Ovo nikako ne treba da radite za Novu godinu - sprečava ispunjenje željaVerovanja i rituali: Ovo nikako ne treba da radite za Novu godinu - sprečava ispunjenje željaVerovanja i običaji - evo koje stvari sprečavaju da nam se ostvari novogodišnja želja!

Važnost ovog dana leži u samome Suncu. Sunce predstavlja našu dušu, ali i naš ego. Sunce nam takođe omogućava život na Zemlji. Kako se količina sunčeve energije smanjuje, dobijamo manje energije iz spoljnog sveta.

To je vreme kada treba da se okrenemo prema unutra, prema meditaciji i povežemo se sa unutrašnjim Izvorom energije, koji je u stvarnosti puno snažniji od samog Sunca. To je tajna zimske kratkodnevice.

Ali, mnogi danas ne pridaju važnost ovom danu. Umesto korišćenja ove energije za duhovnu praksu, ljudi često osećaju umor i potrebu za dužim snom. Mnogi postaju nervozni jer ne primaju dovoljno energija od svemira, a nemaju na koji drugi način popuniti taj nedostatak.

Rituali za zimsku kratkodnevicu

U astrologiji, Sunce predstavlja vitalnost muškarca, njegove specifičnosti i duhovne komponente. Period kratkodnevice je obnova energije.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.