Šta je prosvetljenje i koji nivoi svesti postoje: na kom je stepeniku vaša duša

Svest o svesnom propuštanju te energije je prosvetljenost, jer je to zlatna nit, koja nas povezuje sa našim budućim Ja i dalje sa anđeoskim sferama.

Shvatam da je prosvetljenje potpuno lično, ali je i tajno i to ne samo skriveno od drugih već i od nas samih. Mnogi nisu ni svesni - što je paradoks - da su to stanje dokučili u svom životu u onoj meri i u onom intenzitetu u kome je njihovo telo spremno da primi to iskustvo. Makar na tren. To je energija života i svako je propušta potpuno nesvesno. Svest o svesnom propuštanju te energije je prosvetljenost, jer je to zlatna nit, koja nas povezuje sa našim budućim Ja i dalje sa anđeoskim sferama.

Prosvetljenje je sposobnost propuštanja svetlosti, odnosno svesti. Ono se sve postojanije postiže vežbanjem tog protoka, vežbanjem naše konekcije sa nama samima i svekolikom Kreacijom. To je vežba stanja o večnoj prisutnosti "ovde i sada", o povezanosti prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kakve god one bile. Biti prosvetljen veština je jednaka žongliranju „sa tri života u dve ruke". To je razvijanje veštine prevazilaženja emocija i zavrzlama našeg mentalnog sklopa (oklopa). To je "budnost sa osmehom" koja se vežba.

2 mudre za jačanje psihofizičkog zdravlja: iz knjige "Mudre - drevne metode za isceljenje"

Dakako da je teže sve to vežbati ako okolnosti u kojima živimo to veoma često ne dozvoljavaju. Neki se odluče na korak da promene okolnosti, tj da napuste okolinu koja ne podržava to probuđeno stanje svesti, bez obzira na cenu jer postoji neki zov, misija, glas višeg Ja... Neki pak ostaju u „teškim" okolnostima i traže svaki mogući momenat kontakta sa sobom (u autobusu, taksiju, tokom nekog banalnog rada, šetajući, tokom fizičkog vežbanja i slično) što je zaista izvodljivo. U svakom slučaju, odluka o vežbanju "povezivanja" je najvažnija. Dužina tog kontakta je nemerljiva zemaljskim vremenom i potpuno je lična stvar, vezana za osećaj pojedinca. Neki, pak, ništa po tom pitanju dalje ne rade jer im jednostavno nije vreme i prepuštaju se spontanom osećaju. Vežbanje protoka svesti je prisutno u svim životima u manjoj ili većoj meri.

1. Da li te okolnosti takođe pripadaju nama i našem univerzumu ili je to samo jedan dodatni izazovni i neophodan faktor na putu ka prosvetljivanju?

Smatram da jeste, jer kako god to nama izgledalo da je u neredu, ipak je sve u savršenom Univerzalnom Redu.

2. Da li prosvetljenje može da se živi isključivo kao permanentno stanje ili je moguće da se ono oseti i sporadično?

Mislim da se oseća pre kao sporadično nego kao permanentno stanje. Sporadično, ali i različitog intenziteta, oseća ga veliki broj ljudi, iako većina ne uspeva da nastavi tim putem usled poteškoća primene tog stanja u datim okolnostima. Odustaje se često od daljeg napretka jer je cena visoka kao što je teško odricanje od nečega za šta smo emotivno vezani. Često je ta cena i osećaj dubokog bola koji ne uspeva da se prevaziđe.

3. Da li je prosvetljenje obavezno rezultat redovnog i disciplinovanog meditiranja?

Može biti rezultat redovne meditacije, ali nije obavezno i uslovljeno. Tehnika meditacije je samo jedna od tehnika koja nas dovodi do nas samih i koja pomaže da se što više oživi lični kanal kroz koji cirkuliše energija svesti. To je tehnika kojoj je cilj postizanje potpune tišine i praznine mentala gde nema mesta senzacijama koje potiču iz okeana misli.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.